Direct door naar content
"Laat je door niemand tegen houden" afbeelding nieuwsbericht

"Laat je door niemand tegen houden"

11 mei 2020

Sporter van de maand: Gino Hamel

Team Sportservice Haarlemmermeer zet elke maand een sporter met een beperking en de vereniging waar hij of zij actief is in de Spo(r)tlights. Deze maand is dat Gino Hamel van Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp.

De 16-jarige Gino tennist al vijf jaar met veel fanatisme en doorzettingsvermogen bij Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp. Daarnaast zit hij sinds een paar jaar bij de KNLTB (tennisbond) in de nationale jeugdselectie rolstoeltennis. Gino is zes keer per week op de tennisbaan te vinden om zijn trainingsuren te maken en zijn doelen te behalen. Daarnaast is hij ook nog druk bezig met zijn laatste jaar op VMBO op het Orion College in Amsterdam.

Open dag van de Johan Cruyff Foundation
Gino is geboren met hydrocephalus en spina bifida en is hier door bijna volledig rolstoelgebonden. Maar hij laat zich door zijn beperking niet uit het veld slaan en kijkt juist naar de mogelijkheden die er zijn. In 2014 deed hij mee met de jaarlijkse open dag van de Johan Cruyff Foundation. Een groots evenement in het Olympisch Stadion, waar kinderen en jongeren met een beperking verschillende sporten kunnen proberen. Gino deed onder andere mee met rolstoeltennis en werd daar ontdekt door Paralympisch medaillewinnaar Ronald Vink. Sindsdien is hij helemaal gek op rolstoeltennis.

Passie en sportplezier
Door zijn motorische beperking was het voor Gino in eerste instantie wel moeilijk om een structurele sport te vinden waar hij echt plezier aan beleefde. Hij probeerde onder andere voetbal en zwemmen, maar uiteindelijk bleek rolstoeltennis dé sport voor Gino. Hij werd toen lid bij Stichting Rolstoeltennis Badhoevedorp. Dit is een grote rolstoeltennisvereniging in Haarlemmermeer met zowel jeugd- als volwassenspelers. Ze bieden trainingen aan voor zowel beginnende als ervaren spelers. Gino beleeft veel plezier bij deze vereniging, tennist met veel passie en kan er echt zijn energie in kwijt. Tijdens de trainingen komt hij helemaal tot rust door lekker tegen een bal te rammen en alles even helemaal te vergeten.

Toekomst
Rolstoeltennis is voor Gino heel belangrijk. Hij staat zes keer per week op de baan met het doel om steeds beter te worden. Dit doel is voor hem erg belangrijk zodat hij gemotiveerd blijft om steeds harder te trainen. Door het vele trainen is zijn gezondheid ook sterk verbeterd. Gino is een unieke sporter omdat hij heel erg sportief en competitief is. Hij wil heel graag een wedstrijd winnen, maar kan ook goed tegen zijn verlies en staat regelmatig als supporter langs de baan. Tijdens een toernooi in 2019 in Barneveld behaalde hij de eerste plaats in het B-draw enkelspel en werd verkozen tot ‘speler van het toernooi’. Bij zijn laatste nationale toernooi in Alphen aan de Rijn (ook categorie B-draw) werd hij zelfs eerste in zowel het enkel- als het dubbelspel. Gino heeft nog veel sportieve dromen. Zijn eerste doel is om Nederlands kampioen te worden en hij hoopt daarnaast dat hij in 2028 mee mag doen met de Paralympische Spelen.

Tot slot heeft Gino nog een tip voor mensen die willen gaan sporten: “Als je iets leuk vindt moet je het gewoon gaan proberen. Laat je door niemand tegenhouden”.

 

Sporter van de maand
Met dit item geeft Team Sportservice sporters met een beperking een podium. Op deze manier geven we inspirerende voorbeelden en laten we zien wat er in de regio mogelijk is. Laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten. Ben jij of ken jij een sporter met een beperking, die graag zijn/haar verhaal wil delen? Neem dan contact op met Wout Werker, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: