Direct door naar content
Topsporters geven workout bij zorginstellingen afbeelding nieuwsbericht

Topsporters geven workout bij zorginstellingen

20 mei 2020

Door het coronavirus zijn zorginstellingen op dit moment grotendeels gesloten. Dat betekent dat ouderen en mensen met een beperking ook minder mogelijkheden hebben om te bewegen. In Brabant is daarom de BrabantSport Zorgtour bedacht om de bewoners in beweging te brengen. Paralympisch dressuurkampioen Sanne Voets en rolstoeltennisser Maikel Scheffers zorgden zo samen met beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant een leuke workout. 

Sanne Voets trapte in april de Zorgtour al af. Ze vond dat erg belangrijk om te doen. “Mijn sportwedstrijden voor de komende tijd zijn helaas afgelast. Maar ik weet zelf hoe belangrijk het is om juist nu ook in beweging te blijven en wil daarom ook andere mensen inspireren om thuis voldoende te bewegen. Bovendien wil ik met deze actie zorgen voor wat positieve energie in deze verwarrende tijd.” Het overbrengen van dat goede gevoel was haar goed gelukt want de bewoners reageerden enthousiast en bewogen fanatiek mee. 

Maikel Scheffers
Rolstoeltenniskampioen Maikel Scheffers zorgde in Breda voor een volgende etappe van de Zorgtour. Hij zag dat de bewoners en het personeel van twee zorginstellingen goed in beweging kwamen. Dat zag er op Instagram zo uit:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maikel Scheffers (@maikelscheffers) on

Lideweij Welten
Hockey international Lidewij Welten verzorgde een beweegles in Den Bosch. Het leuke is dat deze training is opgenomen. Je kunt dus alsnog meedoen met Lidewij:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: