Direct door naar content
Meld problemen met toegankelijkheid juist nu!  afbeelding nieuwsbericht

Meld problemen met toegankelijkheid juist nu!

25 mei 2020

Door alle coronamaatregelen zijn voor iedereen dingen ingewikkelder geworden. Zeker als je een beperking hebt kun je nu nog meer drempels ervaren bij bijvoorbeeld een boodschap doen in een supermarkt of om online iets te regelen. Sinds vorige week kun je de knelpunten die jij ervaart in de anderhalvemetersamenleving delen bij het bij het meldpunt Goed Toegankelijk. Daar kun je ook gelijk oplossingen aandragen. 

Even een boodschap doen of je medicijnen ophalen bij de apotheek is nu door de coronamaatregelene niet zo vanzelfsprekend meer. In de supermarkt moet je bijvoorbeeld een karretje gebruiken, maar hoe doe je dat als je in een rolstoel zit? Maar ook bij online aankopen of het regelen van aanvragen kun je een drempel ervaren. Niet alle websites zijn bijvoorbeeld volledig toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Door dit soort problemen kun je vaak niet meer zelfstandig gebruik maken van de diensten die je gewend was te gebruiken.

VN-verdrag
Het college voor de Rechten van de Mens heeft als toezichthouder op het VN-verdrag handicap nu een platform ingericht om problemen rond toegankelijkeheid in de coronacrisis in kaart te brengen. Daar kun je problemen melden worden en mensen met een beperking of ondernemers kunnen daar ook oplossingen delen. Misschien heb jij zelf al een goed idee om drempels die nu zijn ontstaan weg te nemen.  Aarzel dan niet dit op het platform te delen, want samen kunnen we zo werken aan goede toegankelijkheid voor iedereen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: