Direct door naar content
200 knuffels voor kinderen met beperking  afbeelding nieuwsbericht

200 knuffels voor kinderen met beperking

11 juni 2020

De tien jarige Quint uit Maassluis is een echte lieverd. Om leeftijdsgenootjes met een verstandelijke beperking in deze moeilijke tijd te helpen bedacht hij zelf een mooie actie: hij zamelde knuffels in en bracht ze zelf rond. “Zo hebben ze toch iets om te knuffelen”, zei hij bij RTV Rijnmond. 

Door de coronamaatregelen kunnen veel kinderen met een verstandelijke beperking die in een instelling of tehuis wonen weinig contact hebben met hun ouders. Knuffelen kan al helemaal niet. “Dat vind ik zielig. Dit is ook een teken dat we laten zien dat we ze niet vergeten.” 

Het idee voor de inzamelingsactie had hij helemaal zelf bedacht toen een supermarkt bij hem in de buurt met een knuffelspaaractie was begonnen. Quint wilde daar wel aan meedoen, maar niet voor hemzelf. Hij dacht dat die knuffels een veel beter adres verdienden. Een oproepje op facebook leverde gelijk al 200 volle spaarkaarten op. De supermarkt vond het ook zo’n mooi idee dat ze Quint besloten te sponsoren. 

Stralende gezichten
Samen met zijn moeder ging hij vervolgens de knuffelberen bezorgen bij de bewoners van verschillende tehuizen. En die waren er duidelijk blij mee. In de reportage van RTV Rijnmond zie je stralende gezichten als Quint de knuffels aflevert. De zorgmedewerkers vinden het ook een geweldig initiatief: "Dat iemand van die leeftijd aan deze mensen denkt en daar worden zij en ook wij heel erg blij van. Dit gaat ze veel plezier, en net even wat extra's in deze tijd geven."

Bekijk het hele item bij RTV Rijnmond

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: