Direct door naar content
Flinke pech voor Jetze Plat! afbeelding nieuwsbericht

Flinke pech voor Jetze Plat!

15 juni 2020

Wat bedoelt was als een leuke manier om zijn verjaardag te vieren, liep voor handbiker Jetze Plat uit op flinke pech. Bij een ritje op zijn crossmotor kwam Jetze ongelukkig ten val waardoor hij een scheurtje in zijn nekwervel en een hersenschudding opliep. De ambassadeur van Fonds Gehandicaptensport gaf zelf al aan dat hij “ontzettend veel mazzel” heeft gehad. 

Jetze houdt echt van snelheid en extreme sport. Dat vindt hij behalve in zijn sporten handbike en paratriatlon ook in zijn grote hobby motorcrossen. Dat doet hij al jaren, maar in zijn drukke trainingsschema past dat niet altijd. “Doordat de Paralympische Spelen van Tokio niet doorgaan, had ik mezelf wat meer ruimte gegeven voor mijn hobby motorcrossen”, zei hij tegen de NOS.

Weer thuis

De paraylympisch kampioen triatlon zal zich de komende tijd volledig op zijn herstel moeten richten. Dat kan nog wel even duren denkt hij. "Ik moet nu zo'n zes weken met een nekkraag lopen, maar ik ben inmiddels weer thuis. Uiteindelijk hoefde ik maar één nachtje in het ziekenhuis te blijven."

#komtgoed

Op zijn Instagram postte hij een foto waarin we ondanks die pech toch nog de positiviteit van Jetze in kunnen herkennen. Niet voor niets heeft hij op de foto een shirt aan met ‘never ever give up’ en gebruikt hij zelf de hashtags #komtgoed en #wewillbeback! Hij verontschuldigde zich nog voor het feit dat hij niet had gereageerd op de vele felicitaties die hij kreeg voor zijn verjaardag, “maar kijken op een schermpje is even niet mijn hobby”. Dat zal iedereen begrijpen. Wij wensen Jetze natuurlijk heel veel beterschap en succes bij zijn herstel de komende tijd!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jetze Plat (@jetze_plat) on

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: