Direct door naar content
Unieke samenwerking tussen gezondheidszorg en sport in Amersfoort afbeelding nieuwsbericht

Unieke samenwerking tussen gezondheidszorg en sport in Amersfoort

16 juni 2020

Op donderdag 11 juni bevestigen ziekenhuis Meander Medisch Centrum, Militair Revalidatiecentrum Aardenburg en SRO Amersfoort een unieke samenwerkingsvorm. Beweegconsulent Femke van Haeften gaat via het sport- en beweegloket van Meander nu ook patiënten doorverwijzen naar de buurtsportcoaches.

Doel van de samenwerking is om nog meer patiënten na afloop van hun behandeling in beweging te krijgen en te houden. Femke van Haeften: “Een keer in de twee weken zie ik een aantal revalidanten die door het revalidatieteam zijn doorgestuurd. Samen met de revalidant kijk ik naar geschikte beweegmogelijkheden in hun thuissituatie. Ook een  gezonde en actieve leefstijl komen daarbij aan bod. Doordat ik via de samenwerking extra uren tot mijn beschikking heb, kan ik meer doelgroepen zien in het ziekenhuis. Nu ik in dienst ben bij SRO is de samenwerking tussen de buurtsportcoaches, Meander en MRC Aardenburg intensiever en kunnen we nog meer mensen voorzien van een geschikt beweegadvies.“

Ton Schulte, Clustermanager Meander : “Veel patiënten die een medische behandeling hebben ondergaan, hebben baat bij een concreet beweegadvies. Helaas konden we niet iedereen goed ondersteunen daarbij. We ontsloegen de patiënt uit het ziekenhuis en vervolgens was hij vaak uit beeld. Dit gaat dus nu veranderen via deze mooie samenwerking. Alle partijen dragen bij aan dit beweegloket in ons ziekenhuis.”

Bestuurder Luitenant Kolonel Hans van de Ven van het Militair Revalidatie Centrum ziet nog een voordeel: “ Onze revalidanten krijgen nu een lokaal advies op maat, via de Amersfoortse buurtsportcoaches. Die kennen het sportaanbod goed en zoeken nu samen met Femke naar een aanbod op maat.”

Naar verwachting worden rond de 100 patiënten per jaar op deze manier na hun behandeling in beweging gebracht.

Teamleider van de buurtsportcoaches Jan Hardeman ziet de samenwerking als een grote stap vooruit. “Het aantal doorverwijzingen naar sportaanbod via de eerstelijns gezondheidszorg groeit nog ieder jaar. Het is fantastisch dat we nu ook rechtstreeks vanuit het ziekenhuis mensen kunnen helpen om te gaan sporten!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: