Direct door naar content
Zwemschool Waterrijk van start! afbeelding nieuwsbericht

Zwemschool Waterrijk van start!

22 juni 2020

Stichting Zwemschool Waterrijk is in regio Gooi en Vechtstreek dé zwemschool voor kinderen en (jong) volwassenen met een motorische en/of verstandelijke handicap. Er wordt gezwommen in zwembad De Lunet in Naarden. De vrijwilligers begeleiden hier al meer dan vijftig jaar de zwemmers bij het behalen van de verschillende diploma’s. Voorheen was de zwemschool onderdeel van een grotere stichting maar per april 2020 ging Zwemschool Waterrijk zelfstandig verder.

Een frisse start, welke helaas in het water viel door de sluiting van zwembad De Lunet vanwege Corona halverwege maart. Gelukkig is 'Denken in mogelijkheden' al jaren het motto en dit kwam nu goed van pas. Zwembad De Lunet en de gemeente Gooise Meren gaven na het uitdenken van een degelijk zwemprotocol groen licht: op zaterdag 6 juni mocht Zwemschool Waterrijk echt van start gaan!

De instructeurs hadden zich goed voorbereid en stonden in de startblokken om hun zwemlessen “coronaproof” te gaan geven. Het bleek dat ook de zwemmers stonden te popelen om het bad weer in te duiken. Iedereen die kon, kwam die zaterdag zwemmen. Met een grote glimlach want het is gewoon heerlijk om weer te mogen sporten.

Zwemmen is een prachtige sport voor mensen met een handicap. Het verbetert de conditie, motoriek en de zwemvaardigheden. Ook kunnen de kinderen vaker dan gedacht een zwemdiploma halen. Jong volwassenen zijn bij de zwemschool welkom voor sportief zwemmen of banen zwemmen. De relaxte sfeer tijdens de lessen draagt bij aan de zwemresultaten en vaak ontstaan er ook mooie vriendschappen.

Voor meer informatie: www.zwemschoolwaterrijk.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: