Direct door naar content
Basisschoolleerlingen maken kennis met aangepast sporten afbeelding nieuwsbericht

Basisschoolleerlingen maken kennis met aangepast sporten

24 juni 2020

Maanden lang is eraan gewerkt! Doesburg Beweegt en Uniek Sporten zijn samen gekomen om een nieuw kennismakingspakket te ontwikkelen voor de kinderen van de groepen 5 t/m 8 op het gebied van aangepast sporten. Nieuw in Nederland en voor het eerst wordt er een pilot gedraaid in Doesburg op OBS De Horizon.

Jorien Harteman en Ivet Harperink werken al enige tijd samen onder de vleugel van Doesburg Beweegt. In het voorjaar van 2020 zijn ze begonnen met het idee om aangepast sporten onder de aandacht te brengen. Samen kwamen ze met een compleet lespakket die nu op het moment van starten staat.

Binnen het pakket ervaren kinderen op een simpele manier hoe het is om te sporten als je "Anders dan Anders" bent. Er wordt aandacht besteed aan fysieke, visuele en mentale uitdagingen. Het pakket is door de leerkrachten van De Horizon enthousiast ontvangen en er wordt erg naar uitgekeken om de komende weken te weten te komen hoe de kinderen en leerkrachten het hebben beleefd.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: