Direct door naar content
Uniek Sporten in lokale sportakkoorden afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten in lokale sportakkoorden

24 juni 2020

Voor de crisis uitbrak werden er in veel gemeenten in Nederland stappen gezet naar een lokaal sportakkoord. In veel gevallen is inclusief sporten één van de thema's in de lokale sportakkoorden. In de regio Arnhem zijn we daarom bij alle lokale sportakkoorden aangesloten. 

De lokale sportakkoorden, voortkomend uit het landelijke en provinciale sportakkoord, dragen bij aan het ontwikkelen van het lokale en regionale netwerk. Daarnaast zorgen deze lokale akkoorden ervoor dat vraagstukken die leven bij sportaanbieders, sporters/inwoners en organisaties over aangepast/inclusief sporten daadkrachting beantwoord kunnen worden vanuit samenwerking. 

Gemeente Zevenaar
Op maandagavond was het de beurt aan de gemeente Zevenaar. Na de afgelopen periode met startbijeenkomsten, de coronacrisis en het formuleren van de plannen werd het sportakkoord eindelijk getekend. Op het sportpark van AV de Liemers/stichting de Liemers Breedtesport werd in aanwezigheid van Wethouder Sport Nanne van Dellen het akkoord getekend door de 21 aanwezige partijen. Met in achtneming van de richtlijnen was het helaas niet mogelijk met een grotere groep te tekenen, maar er volgen nog meer momenten waarop men kan tekenen en aansluiten. 

Opvallend in deze gemeente is de grote belangstelling en betrokkenheid van eenieder bij het akkoord. Na ondertekening werd er dan ook al uitgebreid met elkaar gesproken en werden de eerste verbindingen al gelegd.

Wil je meer informatie over een lokaal sportakkoord in de regio Arnhem, neem dan contact met ons op. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: