Direct door naar content
Een speciale fitness workout met prothese afbeelding nieuwsbericht

Een speciale fitness workout met prothese

05 juli 2020

De sportscholen zijn deze week weer open gegaan, maar misschien durf je het toch nog niet aan om weer binnen tussen andere mensen te gaan fitnessen. Thuis kun je natuurlijk ook heel veel doen. Als je een prothese gebruikt kun je misschien wel wat speciale oefeningen en workouts gebruiken. Die heeft Ottobock, ontwikkelaar van protheses en ortheses, verzameld in een mooie app en live-workouts. 

Na een amputatie is het belangrijk om fit te blijven met sport en bewegen. Door gerichte oefeningen te doen verbeter je je mobiliteit en het versterkt je spieren. Als je een beenamputatie hebt ondergaan dan kunnen spierversterkende en balans oefeningen ook helpen om te leren lopen met je prothese. 

Fitness app
Ottobock had al een speciale Fitness app waarin je stap voor stap wordt meegenomen worden in een fitnessprogramma op maat. Die app komt in deze coronatijd natuurlijk ook nog goed van pas. Behalve dat je met het oefenprogramma fit blijft, geeft die Fitness for Amputees app je ook handige hygiënetips. Hoe houd je bijvoorbeeld je prothese goed schoon? Die app kun je vinden in de appstores van Apple en Google. 

Trainen met Paralympisch atleten
Daarnaast heeft de prothesefabrikant ook een hele serie live-workouts gemaakt die je nu ook nog via Youtube kunt volgen. In deze sessie nemen Paralympisch atleten Heinrich Popow en Johannes Floors je mee in hun training. De oefeningen zijn speciaal gemaakt voor iedereen met een prothese en kun je dus goed meedoen op je eigen niveau. 

Bekijk de eerste video op het YouTube kanaal van Ottobock en doe gelijk lekker mee:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: