Direct door naar content
JongPIT: perspectief met chronische aandoening afbeelding nieuwsbericht

JongPIT: perspectief met chronische aandoening

10 juli 2020

Je bent jong en je wilt niets liever dan meedoen met de maatschappij. Dat kan nog knap lastig zijn als je een chronische aandoening hebt. De inititiefnemers van de website JongPIT.nl weten daar alles van. Met dit platform willen ze jou zodat jouw aandoening je niet meer beperkt. Met verhalen van anderen en door met elkaar in contact te komen wil JongPIT een belangrijke stap zetten naar een inclusieve maatschappij. 

JongPIT is dé plek voor jongeren met een chronische aandoening in de leeftijd 15 tot en met 30 jaar. Ze hebben als doel om te zorgen dat jij, net als ieder ander, de regie over je eigen leven krijgt en dat je wordt meegenomen in beslissingen die over jou gaan. “Om dit doel te bereiken willen we Perspectief bieden, streven we naar Inclusie in de samenleving en willen we het Talent van jongeren zoals jij optimaal benutten”, schrijven de initiatiefnemers. Dat is ook waar JongPIT voor staat: Perspectief, Inclusie en Talent. 

Stem van jongeren
JongPit wordt volledig gerund door jongeren met die zelf een chronische aandoening hebben. Altijd wordt er gewerkt vanuit de ervaring van de jongeren. “We gaan jongeren niet alleen op individueel gebied helpen maar gaan er ook voor zorgen dat de stem van jongeren altijd meegenomen wordt bij zaken die over hen gaan.” 

Invloed uitoefenen
Het is de bedoeling dat binnengekomen ervaringen en meningen van jongeren met een chronische aandoening worden verzameld om zo invloed uit te oefenen bij de politiek, maatschappelijke organisaties en overheden. Thema’s waar JongPIT van plan is om mee aan de slag te gaan zijn: zorg, inclusief onderwijs, werk en inkomen, vrije tijd, wonen en leven met een chronische aandoening. 

Zelf bijdragen
De website is nu live en zal de komende tijd verder gevuld worden met artikelen en informatie over studeren, werk, zorg en het dagelijkse leven. Alle info die jij nodig hebt vind je daar. Word jij hier nu ook al enthousiast van en wil je graag een bijdrage leveren aan het platform? Meld je dan snel aan bij JongPIT. 

Meer info vind je op JongPIT.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: