Direct door naar content
“Kijk naar de mogelijkheden die er zijn” afbeelding nieuwsbericht

“Kijk naar de mogelijkheden die er zijn”

28 juli 2020

Sporter van de maand: Aswin van Kesteren 

Team Sportservice Haarlemmermeer zet elke maand een sporter met een beperking en de vereniging waar hij of zij actief is in de Spo(r)tlights. Deze maand is dat Aswin van Kesteren van Only Friends.

De 41-jarige Aswin is twee keer per week te vinden op het sportcomplex Only Friends in Amsterdam. Een keer per week speelt hij rolstoelhockey, de andere keer is hij te vinden in de fitnessruimte. Naast deze twee sporten heeft Aswin in het verleden meerdere sporten beoefend, zoals rolstoeldans en handboogschieten. Aswin zit in een elektrische rolstoel en heeft daarnaast visuele problemen. Dit heeft hij al sinds zijn geboorte. Ondanks zijn beperking is hij wekelijks bezig met verschillende werkzaamheden. Hij gaat drie keer per week naar de dagbesteding en maakt hier onder andere kaarsen.

Verschillende sporten
Voordat Aswin bij Only Friends terecht kwam was hij actief bij Amstelveen Randwijk Rollers. Helaas hield deze groep op te bestaan en moest hij op zoek naar een nieuwe club. Only Friends bleek de juiste club voor hem te zijn. Deze sportclub is speciaal voor sporters met een beperking. Met de inzet van ruim 200 vrijwilligers bieden zij wekelijks 25 verschillende sporten aan op een prachtig complex in Amsterdam-Noord. Naast deelname aan de wekelijkste sportactiviteiten in Amsterdam, doet Aswin ook mee met de activiteiten en clinics die af en toe georganiseerd worden op de locatie van de dagbesteding. Bij Ons Tweede Thuis in Aalsmeer werd onder andere een clinic handboogschieten georganiseerd en hier werd hij heel enthousiast van. Ondanks zijn spasme en visuele beperking was het voor hem heel goed mogelijk om, met een hulpmiddel, mee te doen aan het handboogschieten.

Belang van sport en bewegen
Aswin vindt het zelf moeilijk om aan te geven wat hem nu een unieke sporter maakt. Maar hij is een echte doorzetter en dat hij twee verschillende sporten beoefent zegt eigenlijk al genoeg. Hij wil graag winnen en is altijd gemotiveerd om zijn best te doen. Daarnaast vindt hij sport belangrijk vanwege het sociale contact, want hij maakt graag een praatje met iedereen. De komende jaren wil Aswin nog veel blijven sporten, onder andere om zijn lichaam zo fit mogelijk te houden. Daarnaast wil hij gewoon veel plezier beleven door te sporten. Als het aan hem ligt, houdt hij dit zo nog jaren vol. Tot slot wil hij ook een tip geven voor mensen met een beperking die willen sporten of die al aan het sporten zijn: “Zeg niet dat je iets niet kan, maar kijk naar de mogelijkheden die er zijn.”

Sporter van de maand
Met dit item geeft Team Sportservice sporters met een beperking een podium. Op deze manier geven we inspirerende voorbeelden en laten we zien wat er in de regio mogelijk is. Laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten. Ben jij of ken jij een sporter met een beperking, die graag zijn/haar verhaal wil delen? Neem dan contact op met Wout Werker, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: