Direct door naar content
Lokaal transportbedrijf bezorgt plezier bij Zozijn Wilp afbeelding nieuwsbericht

Lokaal transportbedrijf bezorgt plezier bij Zozijn Wilp

14 augustus 2020

De cliënten van Zozijn in Wilp ondervinden ook hinder van de coronasituaties. Zij zijn (nog) niet in de gelegenheid om hun dagelijkse ritueel op te pakken waardoor ze niet buiten de deur komen. Begeleiders dachten dat een speeltoestel buiten wel voor de nodige afleiding en vertier kon zorgen. Een perfect, tweedehands tafeltennistafel werd al gauw gevonden, maar deze woog maar liefst 1400 kg. Wie kan zoiets vervoeren? Sociale media bracht het antwoord.

Esther Buitenhuis is de begeleidster die op het idee kwam om de telefoon te pakken en te bellen met de gemeente. De vraag: Zijn er subsidie mogelijkheden voor een speeltoestel. “De meeste cliënten moeten noodgedwongen meer uren op de groep spenderen dan voorheen. De mogelijkheden op het gebied van vrije tijdsbesteding zijn nog steeds gering”, legt collega Bianca Pronk uit. Esther werd via de receptie doorgeschakeld met Ingrid de Croon, adviseur sport en bewegen bij de gemeente Voorst. Vanuit haar functie op het gebied van beleid kon Ingrid niet direct helpen, maar zij dacht graag mee over (financiële) mogelijkheden.

Marktplaats
Zij tipte diezelfde avond Esther nog over een bericht op Marktplaats van een tweedehands outdoor tafeltennistafel. Het duurde vervolgens niet lang tot er door Esther contact was gelegd met de verkoper, intern het één en ander was besproken en de deal beklonken was. Collega Bianca nam het stokje ondertussen over vanwege de vakantie van Esther. “Een tafeltennistafel zou hier echt geweldig passen, maar dan moet het wel een hufterproof model zijn. Het gaat er hier nog wel eens lomp aan toe”, zegt Pronk met een glimlach.

Kijk in de Kernen
Een solide exemplaar stond in Dordrecht ‘gereserveerd’ voor de cliënten van Esther en Bianca. Men moest ‘m alleen zelf ophalen. ‘Slechts’ 1400 kilo, schoon aan de haak. “Hoe moeten we dat nu doen?” dacht Bianca. Ze had er niet direct een antwoord op.

Het was vervolgens Ingrid die contact zocht met Guus Kroes, één van de dorpscontactpersonen van Wilp. Hij plaatste een oproep op ‘Kijk in de Kernen’ en Facebook. Eens te meer werd duidelijk hoe krachtig de sociale media tegenwoordig kan zijn. Het bericht werd honderden keren gedeeld en als snel bleek Transportbedrijf Koldenhof uit Wilp bereid om een maatschappelijk verantwoord ritje naar Dordrecht te maken. Nog geen week later was alles geregeld en konden de cliënten van Zozijn zich uitleven op de tafel. “Een mooi voorbeeld van hoe we elkaar in deze bijzondere tijd kunnen helpen. Echt geweldig hoe we dit zo snel hebben kunnen realiseren!”, vertelt een trotse Bianca wijzend naar de tafel. “Ze hebben er veel plezier van. En natuurlijk wil ik iedereen bedanken die hieraan heeft meegewerkt.”

Cliënten van Zozijn gaan zonder twijfel plezier beleven aan de tafeltennistafel.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: