Direct door naar content
“Met een beetje creativiteit en wat kleine aanpassingen is niks onmogelijk” afbeelding nieuwsbericht

“Met een beetje creativiteit en wat kleine aanpassingen is niks onmogelijk”

19 augustus 2020

Sporter van de maand: Noëlle Roorda (20) uit Amstelveen

Team Sportservice Haarlemmermeer zet elke maand een sporter met een beperking en de vereniging waar hij of zij actief is in de Spo(r)tlights. Deze maand is dat Noëlle Roorda van atletiekvereniging Phanos (en TeamNL).

Noëlle Roorda is 20 jaar en komt uit Amstelveen. Sinds haar geboorte mist ze een deel van haar rechter onderarm. Afgelopen schooljaar heeft ze de opleiding Sport & Bewegen aan de Sportacademie Amsterdam (ROC TOP) afgerond. “Op dit moment doe ik even niks met mijn diploma, want zo kan ik me volledig op mijn sport richten”, aldus Noëlle.

Paralympische Talentdag van NOC*NSF
Haar fysieke beperking weerhield Noëlle er niet van om lekker te gaan sporten. Van jongs af aan was ze erg sportief en in het verleden heeft ze getennist en gevoetbald. “In 2016 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met atletiek via de Paralympische Talentdag van NOC*NSF. Ik werd daar gescout en ben begonnen met de looponderdelen.” Dat bleek uiteindelijk geen succes. Daarom stapte Noëlle in september 2018 over naar speerwerpen. Ze is lid van atletiekvereniging Phanos in Amsterdam. Dit is een grote vereniging met een prachtige locatie in het Olympisch Stadion. Phanos vindt het belangrijk dat atletiek toegankelijk is voor iedereen. Deze vereniging heeft verschillende groepen, onder andere voor sporters met een verstandelijke-, lichamelijke- en psychische beperking.

Op weg naar de top
Noëlle is bij Phanos de enige paralympiër die meedoet op het onderdeel speerwerpen. “Het mooiste aan speerwerpen is toch wel dat je nog even kan nagenieten van hetgeen dat je hebt gedaan. Nadat je afgeworpen hebt, zie je die speer namelijk nog mooi door de lucht vliegen”, geeft de Amstelveense atlete aan. Haar doel is om paralympisch kampioen en de beste speerwerper van de wereld te worden. “Daarnaast is mijn ultieme droom om in mijn klasse (T46) de eerste vrouw te worden die de magische barrière van 50 meter weet te doorbreken. Als dit ooit zou lukken, dan komt het met die andere doelen waarschijnlijk ook wel goed.”

Alles is mogelijk
Sport is voor de 20-jarige Amstelveense Noëlle heel belangrijk. Ze ziet zeker het belang van sport en bewegen en raadt iedereen aan om het te doen. Voor mensen met een beperking heeft ze de volgende tip: “Ga vooral verschillende dingen proberen. Ik geloof dat alles mogelijk is, ook als je een beperking hebt. Je zal af en toe tegen wat dingen aanlopen, maar met een beetje creativiteit en wat kleine aanpassingen is niks onmogelijk.”

 

Sporter van de maand
Met dit item geeft Team Sportservice sporters met een beperking een podium. Op deze manier geven we inspirerende voorbeelden en laten we zien wat er in de regio mogelijk is. Laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten. Ben jij of ken jij een sporter met een beperking, die graag zijn/haar verhaal wil delen? Neem dan contact op met Wout Werker, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: