Direct door naar content
Wist je dat? afbeelding nieuwsbericht

Wist je dat?

09 september 2020

Nieuwsgierig naar leuke en interessante weetjes? Lees ze nu!

Wist je dat?

...1 op de 10 Nederlanders een matige tot ernstige handicap heeft, en daarvan gemiddeld maar 34% sport, tegenover 59% sporters zonder handicap?

...de lage sportparticipatie veroorzaakt wordt door een gebrek aan juiste randvoorwaarden en voorzieningen om wekelijks te kunnen sporten en bewegen? Denk aan passend vervoer, begeleiding, sporthulpmiddelen, toegankelijke sportaccommodaties.

...gemeenten Boxtel, Heusden, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en 's-Hertogenbosch regionaal samenwerken om sporten en bewegen voor mensen met een beperking of chronische aandoening te bevorderen?

...er alweer 5 jaar achter de schermen hard wordt gewerkt om toegankelijk sportaanbod in kaart te brengen, te versterken en te matchen aan de vraag en specifieke behoeften van mensen met een beperking of chronische aandoening in de regio?

...jaarlijks ruim 100 inwoners door de beweegcoaches Uniek Sporten individueel worden begeleid naar een passende sportfaciliteit?

...dat er een keuze is uit 70 sporten, met meer dan 230 Unieke sportactiviteiten, mogelijk gemaakt door 160 sportaanbieders in deze regio?

...het daarom nodig blijft om regionaal samen te werken, om met elkaar de juiste randvoorwaarden te scheppen, zo belemmeringen weg te nemen en de sportparticipatie te vergroten!

Luc van Eerd, Beweegcoach Uniek Sporten 's-Hertogenbosch:

"Wij geloven in de kracht van sport en bewegen. Het draagt wezenlijk bij aan een goede gezondheid, zowel op fysiek als mentaal vlak. Sporten en bewegen hoort voor iedereen vanzelfsprekend zijn, ook als je een handicap of chronische aandoening hebt. Iedereen verdient het om een leven lang de kracht van sport en bewegen te ervaren. Daar gaan we voor!"

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: