Direct door naar content
‘Uniek’ Alkmaars sportprogramma voor jongeren  afbeelding nieuwsbericht

‘Uniek’ Alkmaars sportprogramma voor jongeren

20 augustus 2020

Sport-Z start woensdag 26 augustus weer met een nieuw seizoen SportMIXX, een uniek sportprogramma voor jongeren die geen aansluiting vinden bij het reguliere sportaanbod. Dit specifiek op de doelgroep afgestemde programma wordt begeleid door een professionele sporttrainer met pedagogische achtergrond. De lessen vinden eens in de twee weken plaats op woensdag en zijn bestemd voor jeugd in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar. De deelnemers beoefenen in blokken steeds andere sporten op diverse sportlocaties door Alkmaar. In de groep is nog plaats voor nieuwe jongeren die zich willen aansluiten.

“Bij Sport-Z organiseren wij sportactiviteiten voor iedereen die op één of andere manier bij het reguliere sportaanbod buiten de boot dreigt te vallen. De doelgroep heeft soms behoefte aan meer persoonlijke aandacht voor, tijdens en na de les en dat kunnen we bij onze activiteiten bieden. Naast dat we samen op ‘ontdekkingstocht’ langs de sporten gaan, stimuleren we ook de sociale interactie tussen de jongeren in de groep. De jongeren gaan daarom met veel plezier naar de sportlessen,” aldus Thomas Botman, coördinator van de SportMIXX lessen bij Sport-Z.  

Algemene informatie 
Eens in de twee weken wordt de sportles verzorgd op woensdag van 17.45 tot 18.45 uur. De jongeren bezoeken elke keer andere sportlocaties, het rooster wordt bekend gemaakt per mail.  Je volgt eerst een introductieles om te kijken of SportMIXX wat voor jou is. Deelnamekosten bedragen € 45,- per 10 lessen/20 weken, het is mogelijk om te betalen met AlkmaarPas tegoed.   a

Aanmelden  
Voor vragen en/of meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas Botman, via sportmixx@sport-z.org of 06-42234439. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: