Direct door naar content
Op zoek naar een sport? "Volg gewoon je hart." afbeelding nieuwsbericht

Op zoek naar een sport? "Volg gewoon je hart."

02 september 2020

Sporter van de maand: Stan Wezenberg (58) uit Uithoorn


Team Sportservice Haarlemmermeer zet elke maand een sporter met een beperking en de vereniging waar hij of zij actief is in de Spo(r)tlights. Deze maand is dat Stan Wezenberg van VC Hoofddorp.

Stan Wezenberg is 58 jaar, komt uit Uithoorn en speelt wekelijks zitvolleybal bij VC Hoofddorp. Deze sport is zeer geschikt voor mensen die door een blessure of beperking niet (meer) staand kunnen volleyballen. Stan mist zijn beide onderbenen. Hij vindt zitvolleybal een erg leuke sport, omdat het heel dynamisch en een teamsport is.

Van Amsterdam naar Hoofddorp
In 2016 heeft Stan een dubbele onderbeenamputatie ondergaan en lange tijd moeten revalideren. Dat werd veroorzaakt door problemen met medicijnen na een levertransplantatie, waardoor hij diabetes kreeg. Voor die periode was hij altijd al zeer sportief. “In revalidatiecentrum Reade in Amsterdam kwam ik via een clinic in aanraking met zitvolleybal. De clinic werd gegeven door Hans Mater, de bondscoach van de Nederlandse zitvolleybal heren, en ik was meteen enthousiast”, geeft Stan aan. Hij is daarna lid geworden bij VV Amsterdam, maar het bleek voor hem praktischer om voor zitvolleybal naar Hoofddorp te gaan. Bij VC Hoofddorp bestaat de groep uit mannen en vrouwen. Er doen ook spelers mee die daarnaast ook nog staand volleyballen, maar het gewoon erg leuk vinden om wekelijks met de zitvolleybalgroep mee te spelen.

Belang van sporten en bewegen
Stan was voorheen werkzaam in de luchtvaarsector, maar is nu door zijn beperking  afgekeurd om te werken. “Voor mij is sport heel belangrijk, onder andere om conditie op te bouwen en mijn lichaam te trainen. Maar ook om met andere sporters in contact te komen.” Zijn teamgenoten geven aan dat Stan een enorme drive heeft, altijd vol voor de bal gaat en beschikt over een flinke dosis humor. Momenteel staat het zitvolleybal even op een laag pitje, doordat hij een blessure heeft aan beide schouders. Als dat over is, wil Stan graag zo snel mogelijk weer beginnen. Hij hoopt het zitvolleybal nog lang vol te kunnen houden, want het is absoluut een fysieke en intensieve sport. Voor mensen die nog op zoek zijn naar een sport heeft hij een simpele tip: “volg gewoon je hart.”

Sporter van de maand
Met dit item geeft Team Sportservice sporters met een beperking een podium. Op deze manier geven we inspirerende voorbeelden en laten we zien wat er in de regio mogelijk is. Laat je beperking geen belemmering zijn om te gaan sporten. Ben jij of ken jij een sporter met een beperking, die graag zijn/haar verhaal wil delen? Neem dan contact op met Wout Werker, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5514.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: