Direct door naar content
Doe mee aan onderzoek naar blessures afbeelding nieuwsbericht

Doe mee aan onderzoek naar blessures

03 september 2020

Sporten is leuk en gezond, maar toch zit er een nadeel aan: het krijgen van blessures. Dit kan allerlei oorzaken hebben en het kan er soms ook toe leiden dat je met je sport moet stoppen. Onderzoekers van het UMC Amsterdam gaan hier een groot onderzoek naar doen om zo uiteindelijk blessures bij sporters met een beperking helpen te voorkomen. Als je sporter met een beperking van 18 jaar of ouder bent dan kun je meedoen aan het onderzoek. 

Blessures zijn voor geen enkele sporter leuk, maar als je een beperking hebt kan een sportblessure extra vervelend zijn. Doordat de gevolgen van een blessure voor jouw gezondheid soms groter zijn, kan het kan je dagelijkse leven behoorlijk beïnvloeden. Daarom is het voorkomen van blessures voor jou als sporter met een beperking extra belangrijk.\

Onderzoek
Om ditvoor elkaar te krijgen is een overzicht van de gezondheidsproblemen nodig. Met een grootschalig onderzoek van het UMC Amsterdam wordt daarom nu de ernst van plotseling en geleidelijk ontstane gezondheidsproblemen bij sporters met een fysieke beperking in kaart gebracht. Het doel van dit onderzoek met de naam TIPAS (Tailored Injury Prevention in Adapted Sports) is om een platform op maat te maken voor sporters met een fysieke beperking. 

Jij kunt hier dus bij helpen door mee te doen aan het onderzoek. De voorwaarde is dat je 18 jaar of ouder bent en een fysieke beperking hebt. Bekijk hieronder een animatie over de opzet van het onderzoek:

Ga voor meer informatie en aanmelden naar deze website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: