Direct door naar content
Lily zamelt geld in voor andere kinderen  afbeelding nieuwsbericht

Lily zamelt geld in voor andere kinderen

15 september 2020

Lily (7) uit het Engelse Enfield zou volgens artsen nooit kunnen lopen doordat ze cerebrale parese heeft. Ondertussen heeft zij het tegendeel bewezen, want met haar looprek loopt ze nu heel wat af. Ze stelde zich pas zelfs een groot doel: ze besloot om met een wandeltocht van 15 kilometer geld in te zamelen voor andere kinderen. 

Doordat Lily CP heeft werken haar benen niet zoals dat zou moeten. “We wisten niet zeker of en hoe Lily zou kunnen lopen, maar het is haar gelukt”, zegt vader Adam tegen de BBC. Datzelfde gold voor het vasthouden van een pen en meer dingen. “Ze hadden gezegd dat ze nooit zou kunnen fietsen, maar dat doet ze nu ook gewoon.” 

Zieke kinderen helpen
Lily is daar zelf ook zo blij dat ze nu gewoon kan lopen en fietsen dat ze iets wilde doen voor andere kinderen. Ze besloot daarom geld in te zamelen voor een speciaal hospice voor kinderen. “Ik wilde kinderen helpen die minder geluk hebben gehad dan ik, want zij zijn echt heel erg ziek.” Bij haar actie zette ze gelijk hoog in met haar streefbedrag: “De kinderen krijgen daar 24/7 zorg, daarom wilde ik 24.700 pond ophalen.” Ondertussen is ze al heel goed op weg dat te halen, want ze heeft ondertussen al meer dan 80 % binnen

Wijze les
De kleine held wil uiteindelijk 15 kilometer lopen. Dat is ook voor haar een behoorlijke afstand. “Het is voor mij een hele grote uitdaging, maar ik ga heel erg mijn best doen om dit uit te lopen.” Haar ouders zijn natuurlijk heel erg trots op haar. “Als wij nu terugkijken dan realiseren we ons bijna niet wat zij al heeft bereikt. Toen ze geboren werd lag ze op de intensive care. Als je haar dan nu ziet: dat is echt ongelofelijk”, zegt moeder Kelly. Lily voegt daar zelf nog een wijze les aan toe: “Als je ergens op focust dan kun je alles doen en alles bereiken.” 

Bron: BBC 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: