Direct door naar content
Spelenderwijs Bewegen afbeelding nieuwsbericht

Spelenderwijs Bewegen

10 september 2020

Gratis nieuw lesmateriaal om mensen met een verstandelijke beperking in hun eigen omgeving te laten bewegen

Uniek Sporten Brabant en Special Heroes Nederland hebben diverse beweegactiviteiten ontwikkeld voor zorginstellingen met de doelgroep verstandelijke beperking. Doel is om mensen met een verstandelijke beperking op nieuwe manieren in beweging te brengen in hun eigen omgeving. 

Gratis leskaarten en video’s
Het ontwikkelde gratis materiaal (leskaarten en video’s) is bedoeld om mensen met een verstandelijke beperking, hun groepsbegeleiders, bewegingsagogen en psychomotorisch therapeuten, tools in handen te geven waarmee mensen in hun eigen omgeving kunnen sporten en bewegen. Door alledaagse materialen op een vindingrijke manier te gebruiken, worden deelnemers uitgedaagd om op een andere manier te bewegen en te spelen. Alle activiteiten zijn samengebracht onder de noemer 'Spelenderwijs Bewegen: bewegen in eigen omgeving voor mensen met een verstandelijke beperking'. 
 
Benieuwd naar het materiaal en zelf aan de slag? Download dan hier de gratis leskaarten en korte instructievideo’s. 
 
Wie tijd wil besparen kan via deze link tegen betaling gymtassen aanschaffen waarin alle benodigde materialen voor een activiteit al zijn verzameld.
 
Uniek Sporten Brabant
Heeft u nog vragen over bewegen of sporten met een beperking? De beweegcoaches van Uniek Sporten Brabant bieden gratis hulp bij het vinden van een passende sport of beweegactiviteit en ondersteunen ook bij vragen over vervoer, hulpmiddelen, financiën en een sportmaatje. Of kijk eens in de sportzoeker. Hierin staat al het aangepast aanbod bij u in de regio. 


Special Heroes Nederland
De Campus van Special Heroes Nederland is het informatieportaal voor sportprofessionals over bewegen en sporten van mensen met een beperking in de vrijetijdsbesteding. Met scholingen, lesboeken, tipkaarten en meer. Stichting Special Heroes Nederland maakt zich sterk voor de sociale, mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een beperking door een gezonde en actieve leefstijl te stimuleren en een zo groot en breed mogelijk aanbod te creëren op de gebieden sport & bewegen, kunst & cultuur, werk & participatie en voeding & gezondheid. 

Neem voor meer informatie over het project ‘Spelenderwijs Bewegen’ contact op met Kris Boneschansker, regionaal projectleider Special Heroes Nederland, via kboneschansker@specialheroes.nl
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: