Direct door naar content
Nationale Sportweek 2020: Sport doet iets met je! afbeelding nieuwsbericht

Nationale Sportweek 2020: Sport doet iets met je!

16 september 2020

Van 18 tot en met 27 september 2022 is het weer de Nationale Sportweek. Het thema van deze week is: Sport doet iets met je. Sport en bewegen kan namelijk van alles met je doen. Het maakt je fitter, blijer en gezonder. Andere sporters met een beperking geven vaak aan dat ze weerbaarder zijn geworden en meer zelfvertrouwen hebben gekregen. Wat doet sport met jou? 

Als je nog niet weet wat sport met jou kan doen, dan is de Nationale Sportweek daar de ideale gelegenheid voor. Tijdens deze week zetten honderden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open voor jou. Zo kun je net als ieder ander lekker sporten en bewegen. Dat is de perfecte kans om allerlei sporten bij jou in de buurt uit te proberen. 

Veel proberen
Met een beperking is het uitproberen van verschillende sporten extra belangrijk. De zoektocht naar die ene geschikte sport is nu eenmaal iets ingewikkelder als je een beperking hebt. Je zal toch moeten uitvinden wat jij met jouw lichaam kan en waar je misschien nog hulp bij nodig hebt. Het belangrijkste is dat je ontdekt wat je nu eigenlijk leuk vindt om te doen. De enige manier om dat echt te ervaren is door heel veel verschillende sporten te doen. 

Meer zelfvertrouwen
Misschien denk jij dat een bepaalde sport helemaal niks voor jou is, totdat je het een keer in het echt hebt gedaan. Dan kan die sport zomaar eens jouw nieuwe passie worden. Het mooiste is nog als jij denkt dat je iets niet kan, maar dat je juist veel meer blijkt te kunnen dan jij dacht! Dan krijg je van die nieuwe vaardigheden die jezelf hebt aangeleerd een enorme boost voor je zelfvertrouwen. Dat zorgt weer dat jij je vrijer gaat voelen. Zo zie je maar: sport kan heel veel met je doen! 

Ontdek wat sport met jou kan doen tijdens de Nationale Sportweek. Tijdens de hele week staan allerlei activiteiten op de planning waar je lekker samen met anderen kunt sporten en bewegen. Ga voor alle informatie over de Nationale Sportweek naar: nationalesportweek.nl

Heb je hulp nodig in je zoektocht naar een passende sport? Wij zijn er voor je!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: