Direct door naar content
Uniek Sporten Brabant inspireert gedeputeerde sport Utrecht afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten Brabant inspireert gedeputeerde sport Utrecht

17 september 2020

Op vrijdag 4 september kregen we in de Gemeente Vught bij de Vughtse Sportclub Prins Hendrik hoog bezoek van Hanke Bruins Slot, gedeputeerde sport van de provincie Utrecht. Zij kwam op werkbezoek in de provincie Noord-Brabant.

Na een welkom van Mathijs Mol, kwartiermaker Sport van de Provincie Brabant, presenteerde Vughtse Sportclub Prins Hendrik samen met collega's van Uniek Sporten, Valentine Kortbeek en Luc van Eerd,  hoe door samenwerking en inzet van enthousiaste vrijwilligers en deskundigen toegankelijk en laagdrempelig sportaanbod voor mensen met een beperking of chronische aandoening georganiseerd kan worden. En gaf Mathijs Mol samen met gedeputeerde Wil van Pinxteren uitleg over de ondersteunende rol van de Provincie Brabant.

Na een inspirerende presentatie en korte demonstratie van Running Blind Den Bosch, liet Tim van Doorn van More2Win zien hoe sportevenementen een grote maatschappelijke impact kunnen creëren. Libra Fieldlab demonstreerde met het Fitbox2Go trainingsprogramma hoe sporters met een fysieke beperking in de thuissituatie op een veilige manier kunnen trainen.

Hanke Bruins Slot nam het slotwoord en bedankte de aanwezigen voor hun komt. Ze was geïnspireerd door alle ontwikkelingen in Brabant en neemt deze input en ervaringen mee om het (inclusieve) sportbeleid in Utrecht verder vorm te geven.  

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: