Direct door naar content
Samenwerking tijdens Special Heroes Experience bij het Gentiaan College afbeelding nieuwsbericht

Samenwerking tijdens Special Heroes Experience bij het Gentiaan College

22 september 2020

Op het Gentiaan College (school voor voortgezet speciaal onderwijs in Apeldoorn) hebben wij bij de start van elk schooljaar voor de onderbouw klassen een Special Heroes experience met een aantal sport en art clinics. Met als doel om onze leerlingen kennis te laten maken met verschillende sport en art vormen en de aanbieders hiervan. Andersom is het ook een mooie gelegenheid om de aanbieders kennis te laten maken met de doelgroep die wij op school bedienen. Naar aanleiding van de reacties op het aanbod gedurende deze dagen, kijken we welk aanbod we verderop in het schooljaar terug laten komen en aan bieden in 3 clinics door de aanbieder op en onder schooltijd.

Dit jaar is de experience gecombineerd met de open dag van de Cruyff foundation, die jaarlijks wordt georganiseerd in het Olympische stadion in Amsterdam maar dit jaar daar niet door kon gaan ivm corona. Ze hebben een aantal scholen uitgekozen waar ze op wo 23 september langs gaan met 1 of 2 van hun ambassadeurs die een praatje komen maken, een sportpakket komen uitdelen en een lichte lunch verzorgen. Ook krijgen de leerlingen deze dag, een clinic van de tafeltennisbond aangeboden.

Gezien het aantal onderbouw klassen op onze school hebben we het evenement verspreid over 2 dagen (woensdag 23 en donderdag 24 september), zodat we alle onderbouw leerlingen kunnen bedienen. Op de woensdag doen er 7 klassen mee en op donderdag 6 klassen. De klassen gaan die dag met hun groepsdocent, langs de diverse clinics (van een half uur) om zo dus kennis te maken met verschillende sporten of art activiteiten.

We hopen met deze experience en de vervolg clinic’s later in het jaar de leerlingen enthousiast te maken voor sport en cultuur, waardoor ze in hun vrije tijd ook langdurig zullen gaan en blijven deelnemen aan sport en/of culturele activiteiten.

Om dit alles te realiseren werken we samen met verschillende partners: Special Heroes, de Cruyff foundation en 7 lokale sport/art aanbieders clinics die verzorgd worden door:

Sport: 

Boksen met ABCC

Boogschieten met Avalon Sports

Fitness met Active-Fit

BMX met bmxapeldoorn

 

Art:

Djembe met Midushi

Hiphop met Tim Koldenhof

Foto acteren met Tim Koldenhof

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: