Direct door naar content
Ambassadeur Uniek Sporten Apeldoorn ontvangt koninklijke onderscheiding afbeelding nieuwsbericht

Ambassadeur Uniek Sporten Apeldoorn ontvangt koninklijke onderscheiding

22 september 2020

Uniek Sporten Apeldoorn ambassadeur Edwin de Wolf werd verast.

Burgemeester Ton Heerts reikte Edwin de Wolf de versierselen uit die horen bij zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens een besloten bijeenkomst van het Invictus Team en stafleden in Doorn.
Edwin de Wolf ging als militair op missie in Bosnië en raakte door een bom zijn linkerbeen kwijt. Dat betekende het einde van zijn militaire carrière. Met een sterke wil pakte hij zijn revalidatie op en leerde met vallen en opstaan weer lopen. Hij werd binnen Defensie ambassadeur voor betere nazorg en re-integratie voor gewonde militairen. De Wolf verspreidde zijn lijfspreuk “Met sport kun je alles overwinnen”. Zo helpt en inspireert hij al meer dan 20 jaar mensen met een beperking of andere tegenslagen. Edwin de Wolf is geïnstalleerd als teammanager van het Invictus sportteam dat in 2021 meedoet aan de Invictus Games, die dan in Den Haag worden gehouden.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: