Direct door naar content
Diverse beweegactiviteiten bij Reuma de Peel! afbeelding nieuwsbericht

Diverse beweegactiviteiten bij Reuma de Peel!

19 oktober 2020

Als je één van de vele reumatische aandoeningen hebt is het vaak niet mogelijk om goed deel te kunnen nemen aan het bewegen/sporten bij een reguliere sportschool -of vereniging. Voor reumapatiënten is het echter wel heel erg belangrijk om te blijven bewegen, want goed blijven bewegen zorgt voor een betere algemene conditie en voor minder pijn en stijfheid. Daarom biedt Vereniging ReumaActief de Peel de mogelijkheid voor reumapatiënten om aangepast te bewegen. Al onze beweeggroepen zijn aangepast voor mensen met reuma en er wordt vooral heel goed gekeken naar ieders mogelijkheden.

Beweeggroepen aan deelgenomen kan worden zijn onder andere Hydrotherapie, Yoga, Fundance, Fitness & Stoelyoga. 

Sinds 2018 worden alle geschoolde en gediplomeerde instructeurs bijgeschoold in hoe om te gaan met reumapatiënten. Dit wordt de-verlengde-arm-constructie genoemd. Deze scholing wordt gegeven door een fysiotherapeut van Fysio-praktijk Leonardus te Helmond en wordt 1x per jaar herhaald. De verlengde-arm-constructie is een eis die opgelegd is aan alle reumapatiënten verenigingen in Nederland, door Reuma Nederland in samenspraak met de zorgverzekeringen.

Wil je meer weten over de beweeggroepen, neem dan een kijkje op: https://www.reumadepeel.nl/01-paginas/05-Beweeggroepen.php 

Via de aanmeldbutton op de website, kun je je aanmelden voor een proefles!

Voor vragen of aanmelden ook terecht bij onze beweegcoördinator Astrid van de Ven:

Tel: 06 29 53 33 88
E-mail: cbg@ReumadePeel.nl .

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: