Direct door naar content
Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland: Tijdelijk extra financiële mogelijkheden voor kinderen met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland: Tijdelijk extra financiële mogelijkheden voor kinderen met een beperking

29 oktober 2020

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland heeft vanuit de Rijkssubsidie ‘Alle kinderen doen mee’ (AKDM) de mogelijkheid om tijdelijk een hogere bijdrage te vergoeden voor kinderen met een beperking. Het betreft de periode t/m december 2020 en gaat om een landelijk budget dat naast de gemeente budgetten wordt ingezet.

De reguliere maximum vergoeding per kind voor het meedoen aan sport- en cultuuractiviteiten is vaak te weinig voor kinderen met een beperking. Er is bijvoorbeeld extra begeleiding nodig of aangepaste materialen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland vindt het belangrijk dat alle kinderen, met en zonder beperking, mee kunnen doen.

Het verstrekken van de vergoeding vindt plaats volgends de richtlijnen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wij vergoeden rechtstreeks aan de aanbieder of leverancier van de sport/cultuur activiteit en alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten. In de spelregels per gemeente staan de richtlijnen beschreven die ook voor kinderen met een beperking gelden.

Hierbij de belangrijkste aandachtspunten:
• Het kind is woonachtig in een gemeente binnen de provincie Gelderland.
• De aanvraag kan alleen worden gedaan via een digitaal formulier op de website www.allekinderendoenmee.nl.
• Slechts erkende intermediairs kunnen een aanvraag indienen.
• Een erkende intermediair dient de aanvraag te motiveren door het geven van globale informatie over de financiële situatie van de ouders.
• Bij het indienen selecteer je bij speciale regeling de optie ‘KDM-regeling’
• De aanvraag betreft één jaar. Kinderen sporten/culturen dus niet automatisch door.
• Er wordt niet vergoed met terugwerkende kracht.
• Het maximaal aan te vragen bedrag is € 750,-

Mocht je een kind kennen die hiervoor in aanmerking kan komen en heb je nog vragen, neem dan contact op met Corina Cooke, gelderland@jeugdfondssportencultuur.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: