Direct door naar content
In de Media: Samen sporten  afbeelding nieuwsbericht

In de Media: Samen sporten

10 november 2020

Bewegen is leuk en gezond. Nog leuker wordt het als je dit samen doet. Sportservice Flevoland, De schoor, Triade en Super COOL! hadden in 'de week van het aangepast sporten' een Samen Sporten wandeling georganiseerd voor mensen met een beperking.

Sporters zijn op zaterdag 7 november één op één, conform de coronamaatregelen, op pad gegaan met een (sport)maatje. Afhankelijk van wat iedereen kan en leuk vond is er een passende afstand gelopen. "Daarmee laten wij zijn wat er juist wel kan in deze coronatijd, in plaats van wat er niet kan", aldus de organisatoren. Daarom werd in het weekend in Almere, Lelystad en Zeewolde een Samen Sporten wandeling onder het motte 'Ga je mee?' georganiseerd. 

In Almere zijn achttien sportmaatjes met hun deelnemer één op één een wadeling op 1,5 meter van elkaar gaan wandelen vanaf de eigen gekozen locatie. Onderling werden via WhatsApp en via Facebook foto's gedeeld. Zo bleef de verbinding tussen de deelnemers en hun maatjes in stand. 

Een groot deel van deze koppels maken iedere week met alkaar een ommetje, nu de wekelijkse sportavond met SuperCOOL! tijdelijk is stopgezet. Zo zorgen zij in deze tijd voor ekaar. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: