Direct door naar content
Heel Epe Beweegt peilt sportbehoefte bij mensen met een vorm van een beperking afbeelding nieuwsbericht

Heel Epe Beweegt peilt sportbehoefte bij mensen met een vorm van een beperking

24 november 2020

In 2022 is sporten en bewegen voor mensen met een beperking in de gemeente Epe net zo goed mogelijk als voor ieder ander. Dat is het doel van Heel Epe Beweegt. Daarom loopt er momenteel een sport- en beweegbehoeftenonderzoek voor deze unieke doelgroep.

Op UniekSporten.nl kunnen mensen met een beperking aangepast sportaanbod vinden gericht op hun woonplaats. Op dit platform staan al veertien sportaanbieders met speciaal beweegaanbod. Rolstoeldansen, G-voetbal, turnen, fitness en racerunnen zijn voorbeelden van aangepaste sportmogelijkheden voor mensen met verschillende vormen van een beperking.

Heel Epe Beweegt (onderdeel van Koppel-Swoe) wil in samenwerking met verenigingen en andere sportaanbieders nog meer Unieke Sporten opzetten. Hiervoor onderzoeken zij de sport- en beweegbehoefte van mensen met een beperking d.m.v. een vragenlijst. Het invullen van de volledig anonieme vragenlijst duurt ongeveer tien minuten en kan tot eind 2020.

Met de resultaten van dit onderzoek wil Heel Epe Beweegt helder krijgen welke aangepaste sporten nog ontbreken in het huidige sportklimaat. Aan de hand van de wensen en behoefte van de doelgroep adviseren wij de aanbieders om nieuwe initiatieven op te starten die perfect passen bij de unieke sporters.

Heeft u nog vragen over dit onderzoek? Stuur dan een mailtje naar epe@unieksporten.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: