Direct door naar content
'Onze doelgroep wil bewegen, maar treft ook graag lotgenoten' geeft Diana Krans van Klimmendaal aan.  afbeelding nieuwsbericht

'Onze doelgroep wil bewegen, maar treft ook graag lotgenoten' geeft Diana Krans van Klimmendaal aan.

07 december 2020

Wie zijn onze samenwerkingspartners? Deze keer: Diana Krans Klimmendaal & Zintens SportVariant. In deze rubriek stellen wij de partners van Uniek Sporten Stedendriehoek aan je voor aan de hand van een aantal vragen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben werkzaam als productspecialist Sport en Bewegen binnen Klimmendaal, revalidatie specialisten en vanuit deze functie ook coördinator voor Zintens SportVariant, zij bieden divers sport-, spel- en zwemmogelijkheden voor mensen met een lichamelijke beperking of een chronische ziekte.

Doe je zelf aan sport & bewegen?
Ik ga elke dag lekker naar buiten om te wandelen, fietsen of hard te lopen. Daarnaast tennis ik wekelijks en probeer ook de sportschool te bezoeken. Maar buitensporten heeft mijn voorkeur. 

Waarom is sport & bewegen zo belangrijk voor jouw doelgroep?
Sporten en bewegen is net zoals voor elke andere doelgroep erg belangrijk omdat gezond bewegen bijdraagt aan een gezonde leefstijl, lekker in je vel zitten, minder medische consumptie en sociale contacten etc. Wat er daarnaast juist ook voor deze doelgroep belangrijk is dat ze aangepast kunnen gaan en blijven bewegen, bijvoorbeeld in kleine groepjes, prikkelarm  en voldoende begeleiding kunnen krijgen. Ook het treffen van lotgenoten is belangrijk voor deze doelgroep.

Welke belemmeringen kom je tegen?
De belemmeringen die wij tegen komen is dat deelnemers (nog) geen passende plek kunnen vinden zodra ze net vanuit de zorgsetting komen. Ze hebben bijvoorbeeld nog veel last van prikkelverwerking en hebben nog onvoldoende energie. Daarnaast lopen veel mensen ook aan tegen  de deskundigheid van het aanwezige kader. De doelgroep in huis halen is vaak niet zo moeilijk, maar de doelgroep in huis houden is een ander verhaal.

En kunnen jullie daarbij helpen of heb je anderen nodig?
Wij kunnen vanuit Klimmendaal (bewegingsagogen, psychomotorische therapeuten en fysiotherapeuten) en ook vanuit Zintens SportVariant, (oud) patiënten en deelnemers daarbij op weg helpen middels het Beweeg- en Sportloket en daarnaast vanuit SportVariant ook weer doorverwijzen als deelnemers toe zijn aan een volgende stap; binnen het reguliere of aangepaste aanbod. We hebben ook een korte lijn via een aantal collega’s naar Uniek Sporten. De rol die we daarin vooral zien is het verzorgen van een stuk kennisoverdracht zodat verenigingen/ aanbieders een blijvend aanbod kunnen aanbieden.

Wat is jouw wens voor de toekomst voor het aangepast sporten?
Dat er voldoende gevarieerd aanbod is en blijft zodat iedereen, dicht bij huis, aangepast kan gaan bewegen/ sporten. 
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: