Direct door naar content
“Plezier is het belangrijkste!”  afbeelding nieuwsbericht

“Plezier is het belangrijkste!”

05 december 2020

Interview met Patricia de Wit. 

Als moeder van drie kinderen waarvan één met een beperking is deze corona-periode extra uitdagend voor Patricia de Wit. “Natuurlijk is bewegen belangrijk, maar deze periode is ook erg druk. En vind dan voor je kind maar eens een geschikte sport”, vertelt ze. Maar toch was ze onlangs samen met haar zoontje Marciano aanwezig bij de Uniek Sporten Familiedag. Het zoontje van Patricia heeft het Williams Syndroom en sinds 3 jaar hartproblemen. “Van een andere ouder begreep ik dat kinderen hier alles mogen proberen en dat het een veilige omgeving is. En als ik het zo zie, heeft mijn zoon het goed naar zijn zin. Dus ik ben blij dat we hier vandaag zijn!”

Verschillende sporten uitproberen

Het doel van vandaag? Patricia is er duidelijk over: “Eerst even de kat uit de boom kijken, het is toch nieuw voor Marciano. En daarna is het lekker alles proberen en vooral plezier maken met de andere kinderen. En als ik zo het veld op kijk, is dat zeker goed gelukt!”. Dan onderbreekt Marciano haar: “Mam, mag ik nu ook nog even blokvoetbal proberen? Dat lijkt mij ook gaaf!”. Zonder het antwoord af te wachten holt hij het veld weer op.

“Mijn zoon kan hier met leeftijdsgenootjes voetballen”

“Als ik andere ouders een tip mag geven, dan zou ik zeggen: Kijk wat er in de omgeving is of ga gewoon eens kijken bij een evenement als de Uniek Sporten Familiedag. Het is echt leuk om te zien wat je kind allemaal voor sportiefs kan doen. Kijk, we zijn wel eens bij een voetbalvereniging gaan kijken, maar daar boden ze geen aangepast voetbal aan en in een regulier team komt hij niet mee zodat de lol snel verdwijnt. Maar hier zoals vandaag in Eindhoven kan hij echt met leeftijdsgenootjes voetballen: een genot om te zien!”. Met deze woorden sluit Patricia het gesprek af.

Gratis advies van een beweegcoach

Wil jij na het lezen van het inspirerende verhaal van Patricia meer weten over de beweegmogelijkheden voor kinderen met een beperking of aandoening in jouw regio? Stuur dan een mailtje naar info@unieksportenbrabant.nl. Wij zorgen dan dat een beweegcoach bij jou in de buurt contact met je opneemt om jou gratis te ondersteunen bij het vinden van een passende sport.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: