Direct door naar content
Voorstelrondje: Jeugdsportcoördinator Irene de Jong afbeelding nieuwsbericht

Voorstelrondje: Jeugdsportcoördinator Irene de Jong

09 september 2020

Elke woensdag stellen we een buurtsportcoach uit de regio aan je voor. Deze woensdag is Irene de Jong aan de beurt. Irene is al zeven jaar werkzaam als jeugdsportcoördinator voor de Gemeente Baarn. Met haar achtergrond als vakleerkracht lichamelijke opvoeding en pedagogisch gezinsbegeleider heeft zij in de loop van deze jaren een breed takenpakket opgebouwd. Ze is met recht een sportieve duizendpoot!

Zo organiseert ze kennismakingslessen tijdens de gymles, sportkennismaking bij verenigingen (High 5), motorische screening in groep 3 (gevolgd door mrt lessen), organiseert en begeleidt ze schoolsporttoernooien, sportdagen en activiteiten, op maat gemaakte leefstijlprogramma’s voor basisscholen, train de trainer cursussen en sluit ze aan bij het gezondheidsnetwerk B.Slim en Dat voelt goed!

Irene is vanuit Baarn het aanspreekpunt voor aangepast sporten en heeft het project ‘Sterker door Sport‘ opgezet. Een project waarin zij samenwerkt met het lokaal team, ouders/verzorgers en de sportvereniging om jongeren die wat meer ondersteuning nodig hebben te begeleiden naar de (sport)vereniging. Met de buurtsportcoaches uit de regio werkt ze samen en is ze betrokken bij de organisatie van de ‘Dag van de aangepaste sport’.

Met alle vragen rondom sport en bewegen voor alle doelgroepen in Baarn kun je altijd bij Irene terecht via i.dejong@baarn.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: