Direct door naar content
Voorstelrondje; Beweegmakelaars Marijke Roest  afbeelding nieuwsbericht

Voorstelrondje; Beweegmakelaars Marijke Roest

23 september 2020

Elke woensdag stellen wij een buurtsportcoach uit de buurt aan jullie voor. Dit keer is de Gemeente Soest/Soesterberg aan de beurt en stellen wij Marijke Roest en haar team aan jullie voor!

Iedere dag is dit Buurt Sport Coach-team er mee bezig om jong en oud te activeren, te enthousiasmeren om te bewegen en vooral actief te houden. Ze geven les op scholen of op clubs en iedereen kan op zijn of haar eigen niveau bewegen en belangrijk is vooral, veel plezier beleven.

Marijke is een ex-paralympisch sporter, zij heeft in 2004, met zitvolleybal, een zilveren medaille behaald op de Paralympics in Athene. En het mooie is dat Soest ook nog Joleen Hakker (triatleet) als ex-paralympisch sporter heeft en Floris Meijer (zit skiër), Querijn Hensen, (para zwemmer) en Thom Kuus (roeier) trainen op dit moment voor de komende Paralympics.

Mede door o.a. deze ervaring van aangepast sporten kan Marijke als Beweegmakelaar Aangepast Sporten haar deelnemers, motiveren, begrijpen en daarmee activeren. Samen met Sanne van den Berg vormt zij het team van Beweegmakelaars. Zij verbinden vraag en aanbod, maar begeleiden ook deelnemers 1 op 1 wanneer een groep of club te hoog gegrepen is. Zij adviseren en begeleiden jong en oud en kwetsbare mensen, waarvoor sporten niet vanzelfsprekend is. Het is een breed pakket waarvoor zij zich inzetten; wandelen, fietsen, zwemmen voor speciale doelgroepen, maar ook de organisatie van Walking Football, Rolstoeltennis, wandelgroepen, fitness. Aangepast sporten kent geen grenzen, dus Marijke werkt ook in de Regio Eemland en als het niet anders kan, ook daarbuiten.

Voor vragen over het aanbod rondom sport en bewegen voor alle doelgroepen, kunt u contact opnemen met Marijke of Sanne, zij kunnen je adviseren of doorverwijzen naar de juiste kanalen.

Stuur gerust een bericht naar: beweegmakelaar.as@swos.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: