Direct door naar content
Droom Yvette komt uit: leren fietsen!  afbeelding nieuwsbericht

Droom Yvette komt uit: leren fietsen!

10 december 2020

Yvette , die het het syndroom van Down heeft, had een grote droom: zij wilde namelijk altijd al leren fietsen. Haar personal coach Moustafa liet die wens in vervulling gaan door met haar op een leentandem te stappen. Met een crowdfundingsactie regelde hij ook nog eens een eigen nieuwe tandem! 

Moustafa zet zich in en buiten zijn sportschool graag in voor mensen met een beperking, omdat hij het gewoon leuk vindt om anderen een glimlach te bezorgen. De moeder van Yvette kwam bij hem uit voor wat hulp. Ze moest wat afvallen en bij het traplopen had ze moeite haar evenwicht te bewaren. “Dus haar moeder vroeg me haar te helpen om dat te verbeteren”, vertelt hij aan Hart van Nederland

Nog nooit gefiest

Tussen de oefeningen door vroeg Moustafa aan Yvette wat eigenlijk haar grootste wens was. Toen bleek dat ze nooit had gefietst en dat ze dat toch graag een keer wilde proberen, wilde de trainer gelijk in actie komen. “Hoe moeilijk is het nou om een meisje te laten fietsen?” Met de vele contacten die hij heeft, had hij zo een leenfiets geregeld waarmee ze samen voorzichtig een stukje gingen fietsen. 

Inzamelingsactie

Zoals je kunt zien vond ze die eerste keer fietsen heerlijk en zat ze met één hand juichend op de fiets. Door de vele leuke reacties die Moustafa op die video kreeg, besloot hij gelijk door te pakken en zette hij een inzamelingsactie op om een eigen tandem voor Yvettte te regelen. Toen hij haar thuis verraste met een spliksplinternieuwe fiets was ze toch een beetje beduusd geworden. Kijk hier haar reactie bij het weghalen van het zeil: 


 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: