Direct door naar content
10 tips voor een actieve (coronaproof) kerstvakantie afbeelding nieuwsbericht

10 tips voor een actieve (coronaproof) kerstvakantie

16 december 2020

De kerstvakantie staat voor de deur! Deze ziet er anders uit dan anders. Uitstapjes en grote familiediners zitten er niet in. Hopelijk kan je er alsnog gezellige feestdagen van maken. En tussen het kerstdiner en de oliebollen door is het belangrijk om in beweging te blijven. Daar word je vrolijker van en voel je je fitter door! We geven je 10 tips voor een actieve (coronaproof) kerstvakantie.

1. Bezorg je kerstkaarten te voet of op de fiets

Zo blijf je in beweging en bespaar je geld (je hoeft immers geen postzegels te kopen).

2. Sport thuis in kerstsferen

Zet de afspeellijst Christmas Fitness op Spotify op en doe een aantal beweegoefeningen. Van deze muziek word je vrolijk én kom je helemaal in de kerststemming.

3. Speel kerstbingo tijdens je wandeling

Maak een kaart met negen vakjes en schrijf hier typische kerstuitingen in die je buiten tegen komt: Lampjes op het dak, rendier, kerstboom, kerststal, etalage in kerstsfeer, kerstman, kerstmuts, cadeaus, warme chocomel. Neem de kaart mee tijdens je wandeling (met je kind). Strepen jullie ze allemaal weg?

4. Slecht weer? Doe een spelletje met het hele gezin!

Speel bijvoorbeeld Twister of verstoppertje met de kinderen. Zo blijf je ook lekker in beweging.

5. Speel voor kerstman

Heb jij een vriend of familielid die je graag wil verrassen? Koop of bak iets lekkers en pak het mooi in. Hang het aan de deur, bel aan en loop weg. Verrassing gegarandeerd!

6. Maak voor kinderen of vrienden een foto-speurtocht

Jij bent in beweging als je de speurtocht uitzet, de speurders zijn in beweging tijdens het zoeken. Win-win! Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil: door alleen foto’s te maken of door er bijvoorbeeld opdrachten aan toe te voegen. Maak je een speurtocht voor vrienden? Schrijf de opdrachten op en bezorg ze per post of stuur het door per mail. Helemaal coronaproof!

7. Combineer een wandeling of fietstocht met een kerstpicknick

Maak een mooie wandel- of fietstocht in de buurt. Neem een kleed, thermofles glühwein en kerststol mee en je kerstpicknick is compleet! Check de Druktemeter van VisitBrabant van tevoren om de actuele drukte in de Brabantse natuurgebieden te bekijken.

8. Maak een online kerstquiz

We mogen dit jaar niet veel gasten ontvangen met kerst, maar we kunnen elkaar wel op afstand zien. Organiseer een online kerstquiz voor vrienden en familie. Breng de uitnodigingen (waar dat kan) lopend of op de fiets. Via Kahoot.it kan je bijvoorbeeld eenvoudig een leuke quiz in elkaar zetten. 

9. Dans op je favoriete kersthit

Begin de dag met dansen op een kerstnummer. Iedere dag mag een ander gezinslid of een andere huisgenoot een nummer uitkiezen waar jullie op dansen. Een vrolijk begin van de dag!

10. Sneeuw? Maak een winterse wandeling

En als het een echte witte kerst wordt, maak dan een winterse wandeling en een mooie sneeuwpop!

Heb je zelf leuke tips? Deel ze met ons via info@unieksportenbrabant.nl of via social media!

2020 is een bijzonder jaar dat je wellicht graag af zou sluiten met familie en vrienden om je heen. Dat zit er dit jaar even niet in. Wees daarom creatief en bedenk binnen de maatregelen leuke activiteiten waarbij je in beweging blijft. We wensen je een fijne kerstvakantie. Op naar een sportief en gezond 2021! 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: