Direct door naar content
10 tips om je wandeling nog leuker te maken afbeelding nieuwsbericht

10 tips om je wandeling nog leuker te maken

21 december 2020

10 tips om je wandeling nog leuker te maken

Tussen de feestdagen door elke dag een wandeling maken? Goed idee! Het versterkt je botten en spieren en verbetert het evenwicht en de coördinatie. Daarnaast verkleint het de kans op hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk en diabetes type 2. Bovendien: je stemming verbetert als je regelmatig wandelt door de geluksstofjes die je hersenen aanmaken tijdens een wandeling. Vind je het moeilijk om jezelf te motiveren iedere dag te wandelen of word je dagelijkse wandeling saai? We geven je 10 tips om je wandeling leuker te maken!

1. Luister een audioboek of podcast

Ken je de Onbeperkt Podcast al? Een podcast van Uniek Sporten waarin het doorbreken van stereotypes en het overwinnen van beperkingen centraal staat. De show behandelt beperking in de breedste zin van het woord. Denk bijvoorbeeld aan fysieke handicaps, karaktertrekken met een negatieve impact en vooroordelen. Een luistertip dus tijdens je wandeling!

2. Leer een nieuwe taal

Luister 20 minuten naar een podcast met een taalles en gebruik de rest van je wandeling om te oefenen wat je hebt geleerd.

3. Doe een wandelmeditatie

Tot rust komen na dit bijzondere jaar? Een wandelmeditatie kan je helpen.

4. Daag jezelf uit en maak een streak

Een streak? Een zo lang mogelijke reeks. Daag jezelf uit om elke dag 30 minuten te gaan wandelen en probeer dit zo lang mogelijk, onafgebroken vol te houden. Lukt het een week? Ga dan voor twee weken. Gehaald? Maak er drie van!

5. Maak een fotodagboek

Maak elke dag een foto van je wandeling en schrijf er wat bij over je dag. Er zijn verschillende apps waarin je eenvoudig een fotodagboek kan bijhouden.  Leuk om bij te houden en een extra motivatie om iedere dag een stukje te wandelen!

6. Start je wandeling eens op een andere plek

Wandel je altijd hetzelfde rondje? Start je wandeling dan eens op een andere plek. Pak bijvoorbeeld de fiets om je tochtje eens ergens anders te starten of laat je afzetten door iemand op een andere plek en wandel vanuit daar naar huis. 

7. Ga Geocachen

Geocaching is een avontuurlijk spel waarbij je op zoek gaat naar verstopte schatten. Overal ter wereld worden schatten (caches) verstopt die je kan vinden middels coördinaten. Kijk op de website voor meer informatie over deze leuke hobby.

8. Start met fotograferen

Er is zoveel moois te zien buiten! Op internet vind je veel tips om te beginnen met fotograferen en al doende leert men.  

9. Maak een wandeltocht langs de huizen van vrienden en familie

We mogen voorlopig niet veel bezoek ontvangen. Wil je je vrienden en familie toch even zien? Stippel een wandelroute uit langs de huizen van vrienden en familie om voor het raam even te zwaaien. Zijn ze niet thuis? Doe een kaartje in de bus om te laten weten dat je aan ze denkt.

10. Slecht weer? Pak de trap

Is het echt te slecht weer om naar buiten te gaan? Een aantal keer de trap op en af lopen is ook goed voor je!

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: