Direct door naar content
5 interessante podcasts over leven met een beperking afbeelding nieuwsbericht

5 interessante podcasts over leven met een beperking

05 januari 2021

In 2021 zullen podcasts een nog prominentere plek in het medialandschap gaan innemen. Daar heb je geen glazen bol voor nodig. Die ontwikkeling was vorig jaar al merkbaar door het sterk groeiend aantal podcasts over allerlei specifieke onderwerpen. Daartussen vind je nu al meerdere interessante podcasts over en met mensen met een beperking. 

Het leuke aan podcasts is dat je ze kunt luisteren wanneer het jou uitkomt. Dat kan op de bank zijn, tijdens de afwas of op een koptelefoon als je buiten een wandeling maakt. Als je op zoek gaat naar leuke podcasts die passen bij jouw leven en interesses kom je vanzelf meer en meer tegen. Wij hebben behalve onze eigen ONBEPERKT Podcast nog een aantal leuke shows voor je op een rij gezet:

ONBEPERKT podcast

In deze podcast van Uniek Sporten praten Wilfred Genee en Eva Eikhout met bekende en onbekende mensen over het overwinnen van beperkingen. En dat gaat breed: van fysieke handicaps tot karaktertrekken met negatieve impact tot vooroordelen. Een beperking kent vele vormen maar een beperking overwinnen kan lang niet iedereen. In de eerste afleveringen zijn Chris Vos en Tim Coronel al te gast geweest. Bij elke aflevering komt ook een fitlist van de gast, waar jij lekker op kunt sporten of bewegen! 

De witte stok 

Sander Smale en Tatjana Wehrmann zijn blind en in de podcast De Witte Stok laten zij zien waar zij letterlijk en figuurlijk tegenaan lopen. Het gaat in deze maandelijkse podcast over de acceptatie van visuele beperkingen, reizen met het openbaar vervoer, hobby’s, werk en technologie. Behalve hun eigen ervaringen delen Sander en Tatjana ook de verhalen van anderen met een visuele beperking of mensen die daar op een of andere manier mee te maken hebben.

Ziek

Tamar Doorduin leeft al enige tijd met een chronische ziekte. In oktober 2018 startte ze met de podcast Ziek om meer aandacht te vragen voor de verhalen van mensen met een chronische ziekte of een beperking. Na de eerste aflevering kreeg ze al fanmail van Eline, die zich helemaal herkende in het verhaal van Tamar. In het eerste seizoen werkte zij nog achter de schermen mee aan de podcast, maar in seizoen twee in 2019 schoof ze ook aan achter de microfoon. 

Gehandicast

Andries Molengraaf en Barbara de Bruyckere zijn de ouders van de autistische en verstandelijk gehandicapte Syb. In De Gehandicast vertellen zij onbevangen over zij omgaan met de beperking van hun kind. Het gaat over gene, teleurstelling, frustratie, hoop en trots.

Two Dudes

Luister je ook wel eens Engelstalige podcasts? Dan mag je Two Disabled Dudes echt niet missen. Makers Sean en Kyle hebben allebei de zeldzame ziekte van Friedreich, waardoor ze in een rolstoel zitten. Toch gaan zij geen uitdaging uit de weg. Ze reden bijvoorbeeld de 4800 kilometer lange Race Across America. In hun podcast die ze al vijf jaar geleden begonnen hebben ze het over hoe je zo groot kunt dromen met of ondanks een beperking. De twee dudes nemen met hun humor vooral hun eigen beperking niet al te serieus. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: