Direct door naar content
Bibian Mentel krijgt speciaal Cruyff Court afbeelding nieuwsbericht

Bibian Mentel krijgt speciaal Cruyff Court

14 januari 2021

Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel krijgt een eigen Cruyff Court op een voor haar bijzondere locatie: De Hoogstraat Revalidatie in Utrecht. Hier heeft zij zelf meerdere keren gerevalideerd. Het bijzondere aan dit Cruyff Court is dat het zo wordt ingericht dat kinderen en volwassenen die revalideren op het sportveld kunnen bewegen. 

Afgelopen dinsdag ging de eerste schop van het speelveld naast De Hoogstraat Revalidatie de grond in. Over twee weken moet het al klaar liggen voor gebruik. "Ik had dit niet durven dromen! Ik ben super trots dat het Court mijn naam mag dragen. Ik hoop dat we in de zomer lekker veel kinderen uit kunnen nodigen om samen te sporten bij het Bibian Mentel Cruyff Court”, laat Bibian weten. 

Kunstwerk

Bij de feestelijke start van de aanleg werd ook een schildering onthuld waar Bibian samen met kunstenaars Joram Roukes en Shon Price aan heeft gewerkt. Dit kunstwerk krijgt een prominente plek bij het Biban Mentel Cruyff Court. 

Speciaal Cruyff Court

De Cruyff Courts zijn inmiddels een bekend begrip in Nederland en ver daarbuiten. Behalve die speelveldjes in de wijken worden ook steeds meer Speciale Cruyff Courts, zoals die van Bibian, voor kinderen met een beperking aangelegd. Wereldwijd zijn er al 46 van dit soort veldjes gerealiseerd bij instellingen voor kinderen met een beperking.Bij deze Cruyff Courts wordt samengewerkt met therapeuten en docenten van de instellingen om te zorgen dat het een centrale plek in de behandeling of revalidatie krijgt. Dat zal bij De Hoogstraat in Utrecht ook gebeuren.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: