Direct door naar content
ONBEPERKT de podcast afbeelding nieuwsbericht

ONBEPERKT de podcast

19 januari 2021

Heb jij ONBEPERKT al geluisterd? Dé podcast waarin bekende en onbekende mensen vertellen over het overwinnen van hun beperkingen. In deze maandelijkse podcast praten Wilfred Genee en Eva Eikhout met inspirerende gasten over de balans tussen beperking en talent. Want alleen als je je beperking leert kennen, ben je tot grote dingen in staat. Alleen dan ben je echt onbeperkt.

In de eerste aflevering van ONBEPERKT leren we onze presentatoren Wilfred en Eva kennen. Wat zijn hun beperkingen? Wat merken ze van deze beperkingen in het dagelijkse leven? En wat maakt iets tot een beperking? De beperking zelf? Of de manier hoe je ermee omgaat? Luister de aflevering hier!

In de tweede aflevering interviewen Wilfred & Eva de Nederlandse snowboarder Chris Vos. Chris werd twee keer wereldkampioen en won in 2018 zilver op de Paralympische Spelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Door een zwaar ongeluk heeft Chris zogeheten plexusletsel; hierdoor is onder andere zijn rechterbeen van zijn lies tot voet verlamd. Specialisten voorspelden dat hij voor de rest van zijn leven gebruik moest maken van een rolstoel. Maar dankzij zijn onbeperkte doorzettingsvermogen, en zijn ortheses, kwam die voorspelling op z’n zachtst gezegd niet uit. Luister de aflevering hier!
 

In de derde aflevering spreken Eva en Wilfred met Tim Coronel. Het gaat Tim en zijn tweelingbroer Tom voor de wind. Ontelbare deelnames aan de Dakar Rally, een succesvol zakenimperium, de publiekslieveling van Expeditie Robinson. Ogenschijnlijk kent zijn leven geen beperkingen. Is dat ook zo? En mochten er hobbels op zijn weg komen, hoe gaat hij daar mee om? In deze aflevering bespreken ze onder andere de hoogtepunten van Dakar, mental coaching volgens de methode ‘Gewoon doen’ en hebben ze het over wat Neuro Linguïstisch Programmeren betekent. Luister de aflevering hier! 

De podcast verschijnt maandelijks en is te beluisteren op:

Youtube
Spotify
Soundcloud
Apple podcast 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: