Direct door naar content
Het geeft mij zoveel energie als ik mensen zie opbloeien! afbeelding nieuwsbericht

Het geeft mij zoveel energie als ik mensen zie opbloeien!

11 februari 2021

Interview met Sportkundige Anne Boidin.

Anne Boidin is als projectmedewerker inclusief sporten werkzaam bij Sport Service Noord-Brabant (SSNB). Daarnaast is ze ook werkzaam bij Libra Revalidatie & Audiologie, in de functie bewegingsagoog. Als sportkundige weet ze als geen ander wat het belang van sport en bewegen is, zeker tijdens de huidige coronacrisis. Anne vertelt ons hoe zij, ook nu in coronatijd, mensen helpt bij het vinden van een passende sport en beweegvorm.

Focus op wat wél mogelijk is

Niet meer je favoriete sport kunnen uitvoeren zoals je dat wel altijd deed, het is een nare werkelijkheid waar velen van ons nu mee te maken hebben. Op de vraag hoe Anne hier mee omgaat reageert ze verrassend positief: “Het mooie van mijn werk is dat ik samen met mensen een traject mag ingaan, waarbij ik de focus vooral leg op wat allemaal wél mogelijk is.” Dat dit proces geen gemakkelijk proces is, geeft Anne ook gelijk toe: “Het accepteren is vaak heel lastig. Je moet toegeven dat je je eigen beweegvorm niet meer in normale vorm kunt uitoefenen. Vaak ontdekken mensen na een tijdje nieuwe sporten waar ze eerst niet bij stilstonden. Om samen een beweegvorm te ontdekken waar iemand plezier uit haalt, is iets heel moois.”

Sporten in coronatijd

Dat het uitdagende tijden zijn hoeven we niet te benadrukken. Sportscholen zijn gesloten en de mogelijkheden om te sporten zijn uitdagend voor mensen met een beperking of aandoening. Dat ziet Anne ook: “Gedurende de lockdown in maart zijn sportcentra gesloten geweest en dat had direct effect op bijvoorbeeld fitnessgroepen waar ik mee werk. In de zomermaanden was er gelukkig weer meer mogelijk qua beweging. Vanaf het moment dat er weer samen gesport mocht worden, zag je dat er heel veel motivatie was bij de deelnemers. Ze waren blij om weer samen te kunnen sporten en ze kwamen dan ook vaak naar me toe “Ik ben zo blij dat ik weer kan sporten, Anne!”. Dat geeft mij zoveel plezier.”

Belang van blijven bewegen

Blijven bewegen is in de huidige omstandigheden lastig, maar ontzettend belangrijk. Het is zowel lichamelijk als geestelijk heel goed voor je als je in beweging bent. De huidige lockdown en extra maatregelen maken de mogelijkheden tot bewegen beperkter, maar het kan natuurlijk nog steeds! Welke tip geeft Anne jou graag mee? “Ga in overleg met degene bij wie je sport. Spreek de zorgen waar je tegenaan loopt uit en praat over wat je spannend vindt. Of neem bijvoorbeeld contact op met een beweegcoach van Uniek Sporten Brabant en bespreek hoe je het vertrouwen terug kan laten komen. Je hoeft het niet alleen te doen!”

Laagdrempelig starten met bewegen?

Heb jij na het lezen van het verhaal van Anne behoefte om met iemand in contact te komen om te bespreken hoe je in beweging kunt blijven, of hoe je laagdrempelig weer kunt starten met bewegen? Neem contact op met een beweegcoach bij jou in de buurt of stuur een mail naar info@unieksportenbrabant.nl. Wij gaan met je in gesprek en koppelen je aan een passende beweegcoach in de buurt, die je gratis van advies voorziet hoe je kunt bewegen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: