Direct door naar content
Sarah doorbreekt taboe met sexy kledinglijn  afbeelding nieuwsbericht

Sarah doorbreekt taboe met sexy kledinglijn

16 februari 2021

Met een beperking kun je ook sexy zijn! Dat is wat Sarah Kingma graag wil duidelijk maken met haar nieuwe kledinglijn speciaal voor vrouwen met een beperking. Zij weet waar ze het over heeft, want ze heeft zelf MS. Zij heeft gemerkt dat op seksualiteit en beperking nog een groot taboe rust. Met haar sexy panty’s wil ze dat doorbreken. 

Sarah kreeg op 22-jarige leeftijd te horen dat ze multiple sclerose (MS) heeft. Dat zorgde bij haar zelf voor een grote verandering, maar misschien nog meer in hoe anderen naar haar kijken. “In één klap stond mijn leven op zijn kop. Ik merkte dat veel mensen door mijn rolstoel mij alleen nog als gehandicapt zagen, terwijl ik veel meer ben dan dat”, zegt Sarah. Zij wilde dat mensen naar haar omkeken omdat ze een aantrekkelijk vrouw is, niet omdat ze in een rolstoel zit. Ze besloot daarom een eigen bedrijfje te beginnen om kleding te ontwerpen waarin iedere vrouw kan stralen en zich sexy kan voelen, juist ook in een rolstoel. 

Gezien worden

Zo begon haar bedrijfje Panty Pushers met de verkoop van hold-ups pantys die perfect zitten met een prothese, als je een stomazakje draagt of als je in een rolstoel zit. Die panty’s zijn nog maar het begin, legt ze uit. “Uiteindelijk wil ik een hele lijn aantrekkelijke hulpmiddelen op de markt brengen voor mensen met een fysieke beperking waarmee ze wél gezien willen worden.” 

‘Schaam je niet’

Door de samenwerking met een grote erotische webshop krijgt Sarah een veel groter podium om haar kledinglijn onder de aandacht te brengen. Ze mag daarbij ook met blogs en vlogs haar boodschap voor een groot publiek verkondingen. Dat ziet zij als een grote kans. “Seksualiteit zie ik als een eerste levensbehoefte, maar kan een stuk ingewikkelder zijn voor meiden die net zoals ik te maken krijgen met een beperking. Ik vond maar moeilijk mensen die mij hier advies over konden geven. Er rust toch een taboe op en dat kan eigenlijk echt niet meer in 2021. Iemand moet opstaan en zeggen ‘schaam je niet’.” 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: