Direct door naar content
Krijg motivatie van deze sporthelden! afbeelding nieuwsbericht

Krijg motivatie van deze sporthelden!

25 februari 2021

Vind jij het lastig om jezelf te motiveren om in beweging te komen in deze tijd? Ontbreekt de zin een beetje? Dan hebben we hier een paar inspiratiebronnen voor je! Van deze helden krijg je vanzelf zin om ook actief te worden!

Handboogschieten met één arm

Ken je Joseph Tidd al? Dit 3-jarig jongetje heeft geen linker onderarm en hand, maar hij maakt de wereld wel een stukje vrolijker. Hij en zijn ouders willen laten zien dat je met een beperking veel meer kan dan mensen denken. In dit filmpje ontdekt Joseph hoe hij een pijl kan wegschieten met een handboog: 

 

Dunken met Hansel 

Hansel Enmanuel heeft ook maar één volledige arm, maar als basketballer heeft hij zichzelf wel bijzondere skills aangeleerd. Kijk hem hier eens dunken: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

Basketbal zonder benen

In dezelfde sport laat Nick Santonastasso graag zien wat hij kan zonder benen! Kijk hem eens dribbelen, scoren en zijn punt vieren! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

 

Blinde skateboarder

Over bijzondere skills gesproken: Marcelo Lusardi is blind en superhandig op zijn skateboard. Hij gebruikt daarbij zijn stok om de randen van de skatebaan te voelen. Zo weet hij precies waar een ramp komt en waar hij weer moet draaien. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: