Direct door naar content
Sportgroep voor kinderen met het Autisme Spectrum Stoornis afbeelding nieuwsbericht

Sportgroep voor kinderen met het Autisme Spectrum Stoornis

22 maart 2021

Heb jij het Autisme Spectrum Stoornis en kun je geen aansluiting vinden binnen een sportvereniging? Dan ben je bij BINT Welzijn & Ondersteuning in Sint-Michielsgestel aan het juiste adres.

Informatie
BINT biedt kinderen de mogelijkheid om lekker te kunnen sporten en zo breed mogelijk kennis te maken met een divers sportaanbod. Vanuit dat oogpunt hoopt BINT in de toekomst ook kinderen door te laten stromen naar een sport die ze echt leuk vinden mét de juiste begeleiding en ondersteuning.

Invulling van de lessen
Roos van Boxtel van BINT: "Om de week doen we een spelcircuit met kleine opdrachten waarbij de kinderen wisselen om persoonlijke doelen te halen en vaardiger te worden in het bewegen. De andere weken spelen we een groter spel om te werken naar doelen die gericht zijn op samenwerken en sportief met elkaar bezig zijn."

Lesgevers
Roos van Boxtel is bewegingsdocente. Samen met een stagiair geeft zij de lessen. Roos vangt daarnaast de kinderen op die vastlopen. Halverwege het jaar stroomt een extra stagiair in om de beweegactiviteiten in het volgend schooljaar over te nemen.

Groepsgrootte en leeftijd
Wekelijks doen er nu zes kinderen mee. Er is nog plek voor een aantal kinderen. Met twee begeleiders bestaat de groep uit maximaal tien kinderen. Zo krijgt elk kind de begeleiding die hij of zij verdient. De leeftijd van de kinderen ligt tussen de 8 en 14 jaar. 

Leslocatie
De leslocatie is de gymzaal van basisschool De Wegwijzer, Brouwerstraat 2, 5271 XR te Sint-Michielsgestel. Natuurlijk zijn ook kinderen van buiten de gemeente Sint-Michielsgestel van harte welkom om deel te nemen!

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Roos van Boxtel. Stuur een e-mail naar r.vboxtel@bintwelzijn.nl of bel naar 06 83 02 09 10.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: