Direct door naar content
Passend voetbal afbeelding nieuwsbericht

Passend voetbal

19 april 2021

Voetbal is voor iedereen toegankelijk, maar voor een grote groep Nederlanders is de weg naar de plaatselijke voetbalclub minder gemakkelijk te vinden. Voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking zijn namelijk aanpassingen nodig zodat ook zij kunnen voetballen. Bijvoorbeeld door extra begeleiding of met passend voetbalaanbod in de buurt zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan voetballen.

Passend Voetbal is de verzamelnaam van de verschillende vormen van aangepast voetballen voor mensen met een beperking. We kennen een aantal specifieke doelgroepen die soms aangepast voetballen en soms regulier voetballen. 

Drie studenten die de minor Aangepast Sporten volgen op Windesheim, lopen stage bij de KNVB, tijdens deze stage onderzoeken zij of het mogelijk is om amputatievoetbal en blindenvoetbal op te starten in Zwolle voor de regio IJsselland. Hiervoor hebben zij een vragenlijst opgesteld. 

Wil je voetballen met een visuele beperking? Vul dan onderstaande vragenlijst in:

Link enquête blindenvoetbal 


Wil je voetballen met een amputatie? Vul dan onderstaande vragenlijst in:

Link enquête amputatievoetbal

 

Klik hier voor het magazine Passend voetbal

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: