Direct door naar content
Deze sporten doen jullie nu thuis of buiten afbeelding nieuwsbericht

Deze sporten doen jullie nu thuis of buiten

22 april 2021

Waar sport jij nu om fit te blijven? Deze en andere vragen heb je misschien hier wel eens voorbij zien komen. Wij zijn namelijk erg benieuwd wat jij in deze coronatijd doet om fit te blijven en welke drempels je ervaart als je nog niet sport. Uit deze polls zijn een aantal opvallende resultaten gekomen die we ook weer gebruiken om nieuwe producten en diensten toe te voegen speciaal voor jou, zoals Uniek Sporten Thuis.

Door de lockdown zijn nog steeds sommige zwembaden, sporthallen en sportparken gesloten. Dat betekent dat je naar creatieve manieren moet zoeken om te sporten en te bewegen om toch fit te blijven. Om een beetje te peilen hoe jullie dat hebben aangepakt hebben we de afgelopen maanden via een kleine enquête vragen aan je gesteld over jouw activiteiten. 

Waar sport jij?

Op de vraag waar jij momenteel sport om fit te blijven kon je drie antwoorden geven: buiten, thuis of ‘ik sport momenteel niet’. Die vraag is uiteenlopend beantwoord. Een grote groep gaf aan thuis te sporten (31%), een iets grotere groep sport buiten (33,5%) en de grootste groep (35,5%) sport op dit moment niet. 

Welke thuissporten?

Bij het thuissporten hebben we ook gevraagd welke sporten je dan beoefent. Hierbij komt fitness duidelijk naar voren als de populairste sport voor in de huiskamer of de tuin. Dit is met allerlei filmpjes die je ook onder ‘ik beweeg uniek’ kunt vinden makkelijk te doen. Dansen scoort ook goed bij de thuissporters. Daar heb je ook niet veel voor nodig: lekkere muziek (ken je onze ONBEPERKT Fitlist al?) en een paar vrije vierkante meters om te zwieren en te draaien. Andere thuissporten die werden genoemd zijn: yoga, gymnastiek en darts. 

Welke buitensporten?

Als we kijken naar de buitensporten die jullie beoefenen dan komt daar in de polls ook een duidelijke voorkeur naar voren. Wandelen en hardlopen zijn veruit het populairst. Dat is ook niet zo vreemd, want een rondje wandelen of hardlopen kun je zo zelf of met een ander gaan doen. Juist ook in deze coronatijd. In je rolstoel kun je ook op pad gaan voor een rolstoelwandeling. Andere populaire buitensporten die jullie als antwoord opgaven zijn fietsen, tennis, atletiek, handbiken en paardensport.

Waarom sport je niet?

Uit de poll komt ook naar voren dat een groot deel niet sport. Daar kunnen natuurlijk allerlei redenen voor zijn. We hebben daarom in een aparte vraag ook proberen te achterhalen waarom je nu niet sport. Een voor de hand liggende en logische reden die nu vaak is aangegeven is dat de verenging waar jij sport niets aanbiedt of gesloten is. Een kleine groep geeft aan dat het afstand houden met je begeleider niet mogelijk is. De grootste groep geeft op deze vraag als antwoord dat ze niet over de juisten middelen beschikken om thuis te kunnen sporten. Anderen hebben eigenlijk geen idee welke oefeningen ze thuis of buiten kunnen doen. 

Uniek Sporten Thuis

De vraag of je meer tips voor het sporten thuis of buiten kunt gebruiken, werd ook door velen van jullie met ‘Ja graag!’ beantwoord. Het is daarom goed om te weten dat wij achter de schermen al druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe app die thuis sporten voor jou mogelijk maakt: Uniek Sporten Thuis. Met specifieke oefeningen en trainingsschema's staat jou straks niets meer in de weg om in beweging te komen. Je kunt je nu alvast inschrijven voor de nieuwsbrief om als eerste een melding te krijgen zodra die app klaar staat. 

Lees daar meer over op: Unieksporten.nl/thuis

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: