Direct door naar content
Avond van de Unieke Sporter dit jaar in digitale vorm afbeelding nieuwsbericht

Avond van de Unieke Sporter dit jaar in digitale vorm

29 april 2021

Jaarlijks organiseert Uniek Sporten regio Arnhem een netwerkbijeenkomst voor alle samenwerkingspartijen binnen de gehandicaptensport. Tijdens deze avond willen we de aanwezigen inspireren en motiveren om ook de aankomende periode zich weer in te zetten voor mensen met een beperking. Om er samen voor te zorgen dat zij volledig meedoen in de maatschappij, ook op het gebied van sport en bewegen. Vorig jaar was Uniek Sporten al druk bezig met de organisatie, maar kon de bijeenkomst helaas niet doorgaan in verband met de corona maatregelen. Dit jaar is de netwerkbijeenkomst wél door gegaan, maar dan in digitale vorm.

Een divers gezelschap had zich aangemeld voor deze avond, waaronder partners uit de zorg, sportaanbieders, gemeenten, sportbedrijven en regionale organisaties. Het werd een avond waarbij de verschillende partijen werden geïnformeerd, geïnspireerd, met elkaar kennismaakten en in gesprek gingen met elkaar.

Middels een viertal workshops werd er deze avond een divers programma aangeboden. Zo nam MEE Gelderse Poort een aantal deelnemers mee in het verhaal van de Bruggenbouwers en deden andere deelnemers kennis op over de wereld van sporten met een auditieve beperking, dankzij Ongehoord Sportief. Een doelgroep waar weinig over gesproken wordt, waar weinig aandacht aan wordt besteed, maar die wel zeker extra aandacht nodig hebben. In een andere workshop werden handvatten besproken voor sporters met gedragsproblematieken en als laatste werd het project “omgekeerde integratie” uit Flevoland besproken. Een project waarbij de sportaanbieders naar de zorginstellingen toe komen, om zo op een laagdrempelige manier sport en bewegen aan te bieden.  

Deze avond kwam tot stand door de samenwerking met verschillende partners en voor de partners, sportaanbieders en mensen met een beperking. Deze samenwerking is essentieel en daarom “samen zijn wij Uniek Sporten!”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: