Direct door naar content
Gulenay (17) sport graag voor de gezelligheid afbeelding nieuwsbericht

Gulenay (17) sport graag voor de gezelligheid

06 mei 2021

“Eigenlijk vind ik sporten niet zo leuk, maar als het voor de gezelligheid is dan doe ik het wel”, geeft Gulenay eerlijk toe.  Door corona is zij meer gaan wandelen in de stad: van school naar huis of gewoon een rondje in de buurt. Het liefst doet ze dat met vriendinnen of een nichtje, want dan kunnen ze gelijk bijkletsen. 

Gulenay doet ook vaak mee aan allerlei naschoolse activiteiten. Zo deed ze laatst samen met haar nichtje en een vriendin mee aan de Sport en Fun Toer. Daar probeerde ze kickboksen en dansen uit. “Ik vond het leuk om te kickboksen. Dat ik op die bokszak kon stoten was leuk om te doen.” Dansen vond ze bij die middag ook tof om te doen, maar eigenlijk gaat ze het liefste gewoon wandelen. Dat is ook net zo gemakkelijk, want daar hoeft ze alleen de deur voor uit te stappen. 

Samen lopen

“Ik ben altijd aan het lopen”, zegt Gulenay. “Ik loop vaak van school naar huis, maar ook als wij vrij zijn loop ik gewoon. Ik vind het leuk om door de stad te lopen.” Als het even kan gaat ze met een vriendin of een nichtje een stukje lopen. “Dan lopen we gewoon, praten we en doen we leuke dingen samen. Dat kun je dan mooi tegelijk doen. Mijn vriendin woont vlakbij dus we gaan wel vaker samen even een rondje door de buurt maken.” 

Met gezellige mensen

Ze heeft net twee weken vakantie gehad en daardoor had ze ook alle tijd om naar buiten te gaan. “Soms blijf ik thuis. Ik let wel goed op mijn eigen gewicht. Natuurlijk is dat een reden voor mij om te blijven bewegen!” Haar moeder kan dat aanvullen: “Ze moet wel bewegen want dat is belangrijk. Bij dansen krijgt ze ook veel beweging.” Gulenay heeft al een paar keer een proefles dansen gedaan en dat vond ze ook leuk, zag haar moeder. Dat kwam ook doordat ze het met vriendinnen kon doen. “Ze vindt het leuk met gezellige mensen, dan wil ze wel meedoen.” 

Fotocredits: Gemeente Amsterdam | Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: