Direct door naar content
Grote inzet voor aangepast sporten in Zaanstad afbeelding nieuwsbericht

Grote inzet voor aangepast sporten in Zaanstad

03 mei 2021

Bij de online bijeenkomst Aangepast Sporten Zaanstad 29 maart j.l was de opkomst van verenigingen hoog. De input van alle aanwezigen tekende de bereidheid om samen te werken. Besproken is de huidige stand van zaken waarbij tevens vooruitgekeken is naar de toekomstmogelijkheden.

Problemen die benoemd werden door de aanwezigen waren onder andere:

  • financiën
  • zichtbaarheid
  • betrokkenheid van ouders

Tijdens bijeenkomst zijn verschillende financiële mogelijkheden benoemd, waarbij www.unieksporten.nl/crowdfunding specifiek gericht was op aangepast sporten. Deelnemende sportverenigingen hebben de intentie uitgesproken om samen op te trekken in het bekender maken van het aanbod. Dit kan bijvoorbeeld door in vakantieperiodes het aanbod te tonen tijdens evenementen speciaal voor deze unieke groep sporters. Momenteel worden de mogelijkheden onderzocht om tijdens de Zaanse Zomer Experience een evenement te organiseren gericht op aangepast sporten.

Als resultaat van de bijeenkomst is er een werkgroep ontstaan waarbij verenigingen elkaar op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen op het gebied van aangepast sporten. Wilt u ook in deze groep worden meegenomen of heeft u een vraag over aangepast sporten? Stuur dan een mail naar verenigingsondersteuning@sportbedrijfzaanstad.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: