Direct door naar content
Filmtip: ‘In Front of the class’  afbeelding nieuwsbericht

Filmtip: ‘In Front of the class’

18 mei 2021

Het weer is deze week nogal wisselvallig met veel onstuimige buien. Als je geen nat pak wil halen tijdens het sporten buiten, kun je ook gewoon even lekker thuis op de bank een filmpje kijken. Dan ga je weer naar buiten als het droog is. Ben je nog op zoek naar een filmtip voor tussen de buien door? Dan is In Front of the Classover een jongen met het syndroom van Gille de la Tourette echt een aanrader. 

In Front of the Class is een Amerikaanse film die is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Brad Cohen. Hij heeft het syndroom van Gille de la Tourette, waardoor hij onverwachte ticks heeft zoals geluiden maken. In de film zie je hoe Brad worstelt met de acceptatie van zijn vader, zijn leraren en zijn leeftijdsgenoten in de klas. Iedereen vindt hem maar een gekke jongen en hem wordt vaak gevraagd waarom hij toch niet kan stoppen met die gekke geluiden. 

Leraar worden

Brad leert met zijn ziekte om te gaan en heeft dan een doel gesteld: hij wil leraar worden. Hij wil niet zomaar een leraar worden, want hij wil vooral de leraar worden die hij zelf nooit heeft gehad. 24 scholen weigeren hem een baan aan te bieden, maar één school durft het aan. 

Je kunt de film, die 95 minuten duurt, hieronder in zijn geheel bekijken: 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: