Direct door naar content
Sportbedrijf Raalte sluit zich aan bij Uniek Sporten afbeelding nieuwsbericht

Sportbedrijf Raalte sluit zich aan bij Uniek Sporten

19 mei 2021

Voor mensen met een beperking of chronische aandoening is het niet altijd eenvoudig een passende sport te vinden. Sportbedrijf Raalte vindt het belangrijk dat iedereen in de gemeente Raalte actief mee kan blijven doen. Daarom sluit het Sportbedrijf zich samen met de andere Overijsselse gemeenten aan bij het platform Uniek Sporten. Via de website van Uniek Sporten of de app Uniek Sporten kunnen mensen met een beperking op zoek naar sport- en beweegaanbieders in de omgeving.

Platform Uniek Sporten
“Het is een bijzonder moment om juist in deze tijden van de geldende covid’19 maatregelen aan te sluiten bij een platform als Uniek Sporten”, vertelt Loes Boetes, Regiocoördinator aangepast sporten. “Veel sportaanbieders voor mensen met een functiebeperking liggen namelijk al ruim een jaar stil. Toch horen we mooie verhalen vanuit de sportaanbieders dat ze de contacten met de leden goed onderhouden en hopen snel weer te kunnen starten met het aanbod. Het uurtje sporten in de week is zo ontzettend belangrijk, niet alleen om vitaal te blijven, maar ook vanwege de sociale contacten. Voor sommigen is het hun uitje van de week.”

Passend sport- en beweegaanbod
Naast een overzicht van het sport- en beweegaanbod is er binnen de website en app ook de ‘sportkeuze hulp’. Door middel van het beantwoorden van een aantal vragen kom je uit bij een sport die bij jou past. Sportaanbieders hebben, naast het vergroten van hun zichtbaarheid, de mogelijkheid om een crowdfundingactie te starten om activiteiten of materialen te financieren. SV Raalte g-voetbal heeft hier al gebruik van gemaakt. Sportconsulent Brigit Trooster van Sportbedrijf Raalte: Met het aansluiten bij Uniek Sporten hopen we dat het voor inwoners en doorverwijzers die op zoek zijn naar een passende sport- of beweegactiviteit gemakkelijker wordt om iets te vinden dat bij hen past.”

Oproep sport- en beweegaanbieders
Wij roepen sport- en beweegaanbieders op om hun aanbod aan te melden op de website van Uniek Sporten. Ben je zelf op zoek naar een passende sport- of beweegactiviteit? Neem dan vooral ook een kijkje op de website of download de Uniek Sporten app. Kom je er niet uit of ben je op zoek naar iets anders? Neem dan contact op met buurtsportcoach Brigit Trooster, brigit.trooster@sportbedrijfraalte.nl of 06-13366627.

Sportbedrijf Raalte is voor de regio IJsselland, waar Raalte onder valt, de uitvoerende partij van dit samenwerkingsverband en werkt hierin samen met SportService Zwolle en Sportbedrijf Deventer.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: