Direct door naar content
JeugdFonds biedt financiële hulp bij het sporten afbeelding nieuwsbericht

JeugdFonds biedt financiële hulp bij het sporten

01 juni 2021

Wil je kind voetballen, zwemmen of dansen maar is er thuis te weinig geld? Jeugdfonds helpt! Zij betalen de contributie of het lesgeld en eventueel spullen zoals sportkleding en dansschoenen. 

Sport en cultuur is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren. Ze maken nieuwe vrienden, krijgen meer zelfvertrouwen, leren waar ze goed in zijn en bewegen meer. Daardoor voelen ze zich fit, krijgen een positiever zelfbeeld en doen het beter thuis en op school! Zo kan je kind meedoen!

Beperking of niet: Ieder kind moet kunnen sporten. 
Uiteraard kunnen ook kinderen met een beperking van deze regeling gebruik maken. Voor hen zijn vaak extra begeleiding of aangepaste materialen nodig. Denk bijvoorbeeld aan individuele zwemlessen of speciale tilliften om op het paard te komen bij de manege. Hierdoor zijn deze specifieke sportlessen vaak duurder. Maak dan ook gebruik van het JeugdFonds Sport als ouders hier geen budget voor hebben. 

Als ouder zelf kan je geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag.

Lees de flyer of ga naar de website voor meer informatie!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: